Vijesti / Osijek

gideon brothersi osvajaju tržište

Osječki roboti uspješno testirani u velikom njemačkom logističkom divu

Osječki roboti uspješno testirani u velikom njemačkom logističkom divu
Gideon Brothers

Hrvatski robotički startup Gideon Brothers, kojeg je osnovao Osječanin Matija Kopić, završio je uspješan pilot projekt u jednoj od najvećih globalnih logističkih tvrtki DB Schenker.

Autonomni roboti za prijevoz paleta pokazali su se uspješni, ali i dalje je dug put do komercijalne primjene kod ovog kao i kod drugih partnera s kojima pregovaraju.

"DB Schenker je njemačka kompanija s prihodom od vrtoglavih 17,05 milijardi eura koja traži prilike za automatizaciju svojih logističkih operacija. U želji da klijentima ponudimo strateške prednosti u sve složenijem digitalnom okruženju, DB Schenker kontinuirano istražuje mogućnosti primjene inovacija vizionarskih start-up tvrtki,“ kaže u priopćenju Xavier Garijo, član Odbora za ugovornu logistiku Schenkera. Automatizacija logističkih i skladišnih operacija je, dodaje, temelj za izgradnju lanca opskrbe sljedeće generacije.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Roboti nosivosti 800 kilograma, trenutno se testiraju i u skladištima domaćih tvrtki poput Tokića, Atlantic grupe, Orbica i drugih, a kombinirajući napredno učenje i stereoskopske kamere, donose novu vrstu napredne vizualne percepcije, a dizajnirani su za sigurnu navigaciju oko ljudi, opreme i ostalih strojeva u pokretu.

“Naši strojevi percipiraju svijet kao i mi – obrađuju vizualne inpute te razumiju što ih okružuje i kako se to odnosi na njihove zadatke", rekao je Matija Kopić, glavni izvršni direktor i suosnivač Gideon Brothersa.

Brojni investitori već su se uključili u ovu kompaniju iz koje su objavili kako su nedavno zaključili drugu rundu finaciranja prikupivši 19,6 milijuna kuna. Tako su se ukupna ulaganja u Gideon Brother popela na 4,83 milijuna eura ukupno.

Izdvojeno

Category: 7733 - 7767

Reci što misliš!