Vijesti / Osijek

nema više muzeja okusa

Atraktivni paviljon Gradski vrt ponovo se iznajmljuje

Atraktivni paviljon Gradski vrt ponovo se iznajmljuje
Davor Javorović/Pixell

Restoran Muzej okusa zatvorio je svoja vrata pa iako je vlasnik najavio ponovno otvaranje, do istog očito neće doći.

Grad Osijek raspisao je novi natječaj za najam gradski lokala, a između ostalog, svoje mjesto na popisu pronašli su i atraktivni lokali u Hrvatske Republike 19, lamela B koji se iznajmljuje za nešto više od 3000 kuna, ali i onaj javnosti puno zanimljiviji, prostor paviljona Gradski vrt.

Sami paviljon prije nekoliko je godina u potpunosti obnovljen, a u njemu je od tad bio smješten restoran Muzej okusa. Taj prostor sad se ponovo našao na popisu onih koji se iznajmljuje, a želite li u njemu poslovati, morat ćete izdvojiti 30.260,40 kuna. 

gradski-vrt-1
Perivoj Gradski vrt - nekadašnji ponos grada na Dravi

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za razliku od ostalih lokala, za ovaj lokal iznimka je plaćanja prve rate i to u roku od 30 dana od dana sklapanja ugovora, a sami ugovor sklapa se na rok od 10 godina.

Bitno je reći kako će budući zakupac morati dostaviti bankarsku garanciju u visini godišnjeg iznosa ugovorene zakupnine s klauzulom “bez prigovora” odnosno “plativo na prvi poziv”, koja vrijedi tri mjeseca nakon prestanka  ugovora o zakupu poslovnog prostora ili novčani depozit u trostrukom iznosu ugovorene mjesečne zakupnine i bjanko zadužnicu koja pokriva godišnji iznos ugovorene zakupnine. 

Ostaje za nadati se kako će se naći zakupac za ovaj prostor i kako ovaj gradski prostor neće živjeti sudbinu ZOO hotela koji je morao spuštati cijenu najma sve dok nije pronašao stabilnog zakupca.

Izdvojeno

Category: 7733 - 7767

Reci što misliš!