Vijesti / Osijek

mladić pao u komu

Iznimno teško stanje: ''Zahvaljujući predanom radu osječkih liječnika moj sin se probudio iz kome''

Iznimno teško stanje: ''Zahvaljujući predanom radu osječkih liječnika moj sin se probudio iz kome''
Dubravka Petric/PIXSELL

Zahvaljujući velikim naporima cijelog tima, nakon pet dana, njezin se sin digao iz kome i danas je na svojim nogama

Kao u najružnijem snu riječi dr.med Domagoja Loinjaka, specijalizanta Odjela intenzivnog liječenja internističkih bolesnika Klinike za unutarnje bolesti osječkog Kliničkog bolničkog centra odjeknuli su Osječanki, kada ju je obavijestio da je zdravstveno stanje njezina 24-godišnjeg sina iznimno teško, i pozvao ju da u najkraćem roku dođe u bolnicu.

Zahvaljujući velikim naporima cijelog tima, nakon pet dana, njezin se sin digao iz kome i danas je na svojim nogama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Početkom kolovoza odjednom je dobio četiri epileptička napada i pao je u komu. Dogodilo se to prvi put iz čista mira, iako je tih dana zbog prirode posla bio dosta iscrpljen i mnogo je bio na putu. Kad me dr. med. Loinjak nazvao i priopćio mi najgoru vijest koju majka može čuti, svijet mi se srušio! Pet dana živio je uz pomoć svih mogućih aparata, no zahvaljujući njihovom predanom radu se osjeća odlično. Nema riječi koju mogu uputiti, a da je dovoljna" kroz suze govori majka za Glas Slavonije.

Da je stanje mladog Osječanina bilo iznimno teško potvrdio je i doktor Loinjak, rekavši da je bio nadomak multisistemskog zatajeja svih organa. Iako priznaje da su davali malo šanse za preživljavanje, krenuli su sa svim potrebnim obradama, hitnim CT-om, a nakon toga počeli liječenje i nadali se čudu. Ono se dogodilo pet dana kasnije na zadovoljstvo svih liječnika.

"Ako se na vrijeme prepozna kritičan pacijent, buđenje iz kome je moguće. Činjenica je da je tu važnu ulogu odigrala i sama dob pacijenta, jer da je u pitanju bila starija osoba, ishod ne bi bio dobar, s obzirom na loše nalaze. Srećom, sve je dobro završilo i drago nam je da se prognoze koje su bile prvog dana nisu obestinile", ispričao je Loinjak za Glas Slavonije.

Potvrdio je to i dr. med. Mihić, naglašavajući da je svima na odjelu bilo veliko zadovoljstvo kada su 24-godišnjaka probudili iz inducirane kome i vidjeli da mu se zdravstveno stanje znatno poboljšava to više što pet dana, kaže, nije ništa mogao bez pomoći brojnih aparata. Unatoč pesimističnim prvobitnim prognozama vjerovali su u sebe i svoj uspjeh koji naposljetku nije izostao.

Izdvojeno


Reci što misliš!