Vijesti / Osijek

U tijeku sanacija 'šumice' na lijevoj obali Drave

U tijeku sanacija 'šumice' na lijevoj obali Drave

Mnogi Osječani koji su proteklih dana prolazili lijevom obalom Drave od pješačkog mosta do Kopike ostali su iznenađeni zatečenim prizorom. Naime, u tijeku je sanacija popularne "šumice" koju izvode radnici Hrvatskih šuma, u suradnji sa Gradom Osijekom i udrugom Pannonian.

Kako ističu na svojim web stranicama, riječ je o vrlo delikatnom zahvatu, jer se nalazi na vrlo prometnom pješačkom pravcu  pored šetnice uz Dravu, gdje su stara stabla predstavljala opasnost za građane.

Stabla u šumici, od kojih su mnoga oštećana, trula i opasna po prolaznike, već nekoliko godina su predmet rasprave i upozorenja od strane šumarske struke i konačno će biti uklonjena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Dogovorili smo se sa Hrvatskim šumama da se stara šuma zapadno od Kopike uredi, prorijedi i sanira. Postavit ćemo i opremu za vježbanje na otvorenom. Na taj način, lijeva obala Drave konačno dobija sportsko rekreacijski izgled koji smo željeli – istakao je prilikom obilaska radilišta osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Šuma ukupne površine 10 ha dobit će tako novo ruho. Niža i zdrava stabla neće se dirati, kako bi hladovina i dalje štitila natjecatelje i posjetitelje Pannonian Challengea.

- Sanacija se obavlja u suradnji sa gradom Osijekom gdje je dana suglasnost za početak radova. Cilj nam je unaprjeđenje zdravstvenog stanja, te poticanje rasta autohtone vegetacije i pomlađivanje cijele šume. Nakon uklanjanja odabranih stabala, a u skladu s vegetacijskim ciklusom, bit će obavljeno pošumljavanje autohtonim vrstama drveća - naglasio je voditelj osječke podružnice Hrvatskih šuma Boris Ljubojević.

suma1

suma3


Izdvojeno

Reci što misliš!