Vijesti / Osijek

Kreće pošumljavanje šumice na lijevoj obali

Kreće pošumljavanje šumice na lijevoj obali

Šumica na lijevoj obali Drave koja je tijekom proljeća opustošena zbog, kako su izvjestile Hrvatske šume, iznimno lošeg stanja uskoro će zasjati novim sjajem.

"Obavještavamo Vas da su započeli radovi pošumljavanja na lijevoj obali Drave. Proljetos su na tom području uklonjena stara, prezrela i bolesna stabla. Osim zbog starosti i lošeg stanja, uglavnom euroameričke topole, stabla su prije svega uklonjena kako bi se osigurala sigurnost brojnih građana koji koriste trim stazu i šetnicu, što je ujedno bila i prva faza sanacije," rekli su nam u Hrvatskim šumama.

Kako je tada i najavljeno sada se kreće sa pošumljavanjem na 9,5 hektara područja između pješačkog mosta sve do ŠRC Copacabana. Ovih dana obavlja se trasiranje i ograđuje područje na kojem će biti obavljani radovi. Dinamika izvođenja radova ovisi, prije svega, o vremenskim uvjetima.

Pošumljavanje će se, sukladno izdanim uvjetima zaštite prirode, obaviti autohtonim vrstama: jasenom, hrastom, trešnjom, te ostalom mekom bjelogoricom, uz očuvanje postojećeg pomlatka. Ukupno će biti posađeno oko 6000 sadnica autohtonih vrsta koje su uzgojene u rasadnicima Hrvatskih šuma.

Cijela pak, mlada šuma podiže se po obrascu park - šume kako bi se pospješilo očuvanje bioraznolikosti, a ujedno sačuvala krajobrazna ljepota šireg gradskog područja.

stabla kopika 01

stabla kopika 01

stabla kopika 01

stabla kopika 05

stabla kopika 06

stabla kopika 07

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: SiB.hr
Foto: D.Grundler

 


Izdvojeno

Reci što misliš!