Vijesti / Osijek

Napokon kreće avionsko zaprašivanje komaraca nad Osijekom!

Napokon kreće avionsko zaprašivanje komaraca nad Osijekom!

Ove godine komarci su počeli izluđvati Osječane prije i jače nego prijašnjih godina, a avionsko zaprašivanje, što je nekada bila uobičajena ljetna praksa u gradu na Dravi, već nekoliko godina se zabranjuje zbog zakonskih propisa.

No, sudeći po objavi osječkog gradonačelnika, ipak se snašao način i ovih dana nad gradom će se obaviti avionsko tretiranje komaraca.

- Poštovani sugrađani, obavješćujem vas da sam dao nalog Vetamu da izvrše avionsko zaprašivanje nad Gradom Osijekom. Trenutno očekujemo suglasnost i vjerujem da ćemo, ukoliko vremenski uvjeti dopuste, narednih dana na ovaj način zaprašivati komarce nad Osijekom. Istovremeno ćemo u petak, subotu i nedjelju zaprašivati komarce nad zelenim pojasom uz Grad Osijek (na lijevoj obali Drave s baranjske strane) te napraviti koridor da zaštitimo Grad Osijek od najezde koja dolazi upravo s tog područja. Sve to činim zbog toga što je najezda komaraca prava elementarna nepogoda za naše sugrađane i, s obzirom da dosadašnja zaprašivanja toga područja (8 tretmana) nisu dovoljna, dižemo avion u zrak te, ukoliko dobijemo tu suglasnost, odradit ćemo sve što je moguće da bi zaštitili građane. Moram naglasiti da će ova zaprašivanja naše građane koštati 1 000 000 kuna i da će mi biti izrazito žao ako dva ili tri dana nakon navedenih tretmana, puhne vjetar iz Baranje i komarci se vrate, poručio je  Vrkić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SiB.hr
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL
 


Izdvojeno

Reci što misliš!