Sport / Rukomet

Sačuvali premijerligaški status

Rukometaši Osijeka uvjerljivi protiv Ribole iz Kaštela

Rukometaši Osijeka uvjerljivi protiv Ribole iz Kaštela
RK Osijek

Podsjetimo, bio je ovo povratak među hrvatsku rukometnu elitu nakon 12 godina

Rukometaši Osijeka osigurali su ostanak u Paket24 Premijer ligi. U sklopu posljednjeg, desetog kola na domaćem su parketu svladali RK Ribola Kaštela s 27:22 i tako potvrdili da će i sljedeće sezone igrati u najvišem razredu hrvatskog rukometa.

Znali su Osječani da im je ovo odlučujuće kolo u kojem ovise isključivo o svojoj igri i rezultatu, ali nisu ni Kaštelani došli s bijelom zastavom. Iako bez nekoliko standardnih prvotimaca i u pomlađenom sastavu, gosti su pružili dobar otpor momčadi Osijeka. U prvom se dijelu uglavnom igralo gol za gol, pa je protekao u dosta izjednačenom tonu. Domaćini su, naposljetku, pogotkom Roka Purića otišli na odmor s minimalnom prednošću 13:12.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku je Osijek krenuo nešto odlučnije. U prvih deset minuta u strijelce se upisivao samo Matej Zrno koji je s četiri gola doveo svoj sastav na +2. U tom trenutku utakmica se krenula prelamati - ubacili su Osječani u veću brzinu i slomili otpor borbenih Kaštelana. Od 49. minute napravili su seriju 6:1, pa je u 53. minuti na semaforu stajalo 26:19. Trener Dag Kovačević u međuvremenu je iskoristio priliku i omogućio mlađim igračima da skupe ponešto premijerligaških minuta, a u dobrom su se svjetlu pokazali Filip Carević, Ivan Barišić i Andrej Dominić koji su uspjeli par puta i zatresti mrežu. Do kraja susreta rukometaši Ribole uspjeli su malo smanjiti zaostatak, pa je konačan rezultat bio 27:22.

„Kaštela je danas došla dosta oslabljena, ali mi to nismo smjeli olako shvatiti budući da je ovo bila utakmica koja nam je značila siguran ostanak ili moguće dodatne kvalifikacije. Međutim, nakon borbenih 60 minuta uspjeli smo na vrijeme prelomiti i na kraju slaviti. Čestitam momčadi Ribole na odličnoj igri“, istaknuo je Osijekov trener Kovačević.

U bijelo-plavim redovima najučinkovitiji su bili Matej Zrno i Roko Purić koji su se po šest puta upisali u strijelce. Roko je tome pridodao i tri asistencije, a kapetan je ponovno imao par sjajnih obrambenih reakcija. Karlo Vašarević upisao je pet pogodaka.

„Bio je ovo borben susret u kojem nam na početku nije dobro išao šut, a gosti su došli s mladom i energičnom ekipom koja jako dobro igra. Utakmica je bila dosta teška, a rezultat na kraju baš i nije realan – mučili smo se više nego što on to možda pokazuje. Prvo poluvrijeme je bilo dosta ravnopravno, ali u drugom smo našli dovoljno koncentracije i uspjeli savladati njihovog golmana“, zaključio je Matej Zrno, kapetan osječkih prvotimaca.

Najbolji strijelac u gostujućem kadru bio je Marino Vukman koji je devet puta uspješno pronašao put do gola. Josip Petrović postigao je četiri pogotka, a sjajan je na golu bio Marko Romić, inače bivši vratar Osijeka, koji je u 13 navrata sačuvao vlastitu mrežu.

Nakon odigrana 24 kola, rukometaši Osijeka sezonu završavaju kao trećeplasirana momčad Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak s 21 osvojenim bodom. Osječani se mogu pohvaliti kako u svojim redovima imaju i drugog najboljeg strijelca lige, Davida Čička koji je ukupno postigao 121 pogodak u bijelom dresu. Podsjetimo, bio je ovo povratak među hrvatsku rukometnu elitu nakon 12 godina.


Izdvojeno

Reci što misliš!