Sport / Rukomet

NA KORAK DO OSTVARENJA CILJA

Osječani protiv Ribole žele osigurati ostanak u Premijer ligi

Osječani protiv Ribole žele osigurati ostanak u Premijer ligi
RK Osijek

Utakmica posljednjeg kola na rasporedu je u petak s početkom u 18:30 sati

Došli smo do samog kraja sezone. Nakon 12 godina, rukometaši Osijeka igraju u najvišem razredu hrvatskog rukometa, a sada imaju priliku potvrditi budući premijerligaški status. Za ostvarenje tog cilja potreban im je jedan bod, a na putu do njega stoji im RK Ribola Kaštela. Snage će odmjeriti u petak, 5. svibnja, u sklopu posljednjeg, desetog kola Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak. Utakmica počinje u 18:30 sati u ŠD Zrinjevac.

Izabranici Daga Kovačevića sa šestog mjesta ligaške ljestvice očekuju posljednji sraz ove sezone. Sustav natjecanja je takav da posljednje dvije momčadi na tablici izravno ispadaju, a predzadnje dvije idu u dodatne kvalifikacije za ostanak u Premijer ligi. U osječkom taboru žele izbjeći i te dodatne kvalifikacije te u regularnih deset kola sačuvati premijerligaški status. Kao protivnik na tom putu stoji im trenutno četvrtoplasirana ekipa lige, Ribola iz Kaštela, koja je već osigurala ostanak i koja na posljednje gostovanje ove sezone može otputovati bez rezultatskog imperativa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Došli smo do zadnjeg kola ove prve, ja se nadam i uspješne, sezone u Premijer ligi nakon više od deset godina. Pred nama je dvoboj s Ribolom iz Kaštela koja je izuzetno kvalitetna ekipa. Oni su osigurali ostanak već prije dva, tri kola, a mi smo pak došli pred vrata raja. Imamo još jednu utakmicu, a jedna nas pobjeda dijeli od ostanka u ligi bez dodatnih kvalifikacija. Nadam se da ćemo tu priliku iskoristiti i u petak slaviti“, istaknuo je Osijekov trener Dag Kovačević.

Podsjetimo, prvi međusobni ogled ovih klubova otišao je na stranu kadra trenera Bujasa. Kaštelani su tada sredinom ožujka na domaćem parketu slavili s 26:23.„Riječ je o prilično iskusnoj momčadi s kojom smo već igrali ove sezone. Tada smo na njihovom terenu bili bez dva ključna igrača u napadu, što je na kraju pokazao i rezultat. Sada smo pak kompletni. Imali smo dosta vremena za pripremu, siguran sam da ćemo to u petak i pokazati te osigurati siguran ostanak u ligi“, zaključio je Vuk Mrvaljević, prvotimac Osijeka.

Ulazi u dvoranu otvaraju se pola sata prije početka susreta, a tamo se mogu kupiti i ulaznice po cijeni od tri eura. Svi u dvoranu, Zrinjevac zove!


Izdvojeno

Reci što misliš!