Sport / Rukomet

poraz kod rudara

Osijek nije uspio iznenaditi neugodnog domaćina

Osijek nije uspio iznenaditi neugodnog domaćina
RK Osijek

Slijedi prvenstvena stanka zbog Uskrsa, a onda se dvoboji nastavljaju 15. travnja

Negostoljubiv domaćin. Tim je riječima trener Osijeka, Dag Kovačević, opisao Rudar kao sljedećeg protivnika svoje momčadi. Utakmica u Rudama u subotu to je i potvrdila. U sklopu 7. kola Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak, igrači Alena Dujmića obranili su domaći parket i na koncu slavili s 28:21.

Rukometaši Rudara dosta su agresivno ušli u susret i već su u 9. minuti imali 7:3. S druge strane, Osječani su nešto teže pronalazili put do mreže Vladimira Gošića, pa su domaćini ubrzo došli i na +6. U gostujućim redovima raspoložen je bio Matej Zrno koji je u prvih 15 minuta postigao četiri pogotka, ali to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije zaprijeti domaćem sastavu. U 24. minuti Rudar je prvi put stigao na +7, a rezultat je do kraja prvog poluvremena malo ublažio Filip Carević koji je s dva uzastopna gola postavio 16:11.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osječki prvotimci u nastavak su ušli nešto energičnije. Ponovno se u strijelce upisao Filip Carević, a onda je i Kuštrim Ninaj dva puta zatresao mrežu. Došli su na -3, a onda ostali s dva igrača manje. Prvo je isključen Zrno, a onda pola minute kasnije i Mrvaljević. Ipak, domaćini nisu to iskoristili za značajnije rezultatsko odvajanje. Naprotiv, Osijek je u 39. minuti pogotkom Zrne prvi put došao na dva gola zaostatka (19:17). No, snage za preokret nisu imali. Rudar je odmah odgovorio, napravio seriju 4:1 i  odvojio se na 22:17.  Domaćini su mirno priveli utakmicu kraju, a konačan je rezultat (28:21) u posljednjoj minuti postavio Vuk Mrvaljević.

„Nažalost, vraćamo se u Osijek bez bodova. Čestitam ekipi Rudara na pobjedi, odigrali su kvalitetnu utakmicu. Mi smo se trudili i pokušavali sustići rezultat, borili smo se, ali imali smo previše tehničkih pogrešaka koje su nas na kraju „koštale“ bodova. Okrećemo se odmah sljedećem susretu i nadamo se novim bodovima u Zrinjevcu“, istaknuo je kapetan Matej Zrno koji je s pet pogodaka ujedno bio i najbolji strijelac u redovima Osijeka.

Vuk Mrvaljević četiri se puta upisao u strijelce, a Filip Carević i Karlo Vašarević po tri su puta zatresli mrežu. Najučinkovitiji u domaćem kadru bio je Lovro Gaća s devet pogodaka, a vratar Vladimir Gošić upisao je 10 obrana.

Slijedi prvenstvena stanka za Uskrs, a onda se dvoboji nastavljaju 15. travnja kada će Osijek u Zrinjevcu ugostiti rukometaše Metković-Mehanike, a Rudar će u goste Bjelovaru.  


Izdvojeno

Reci što misliš!