Sport / Rukomet

ZRINJEVAC JE OSTAO SIGURAN

Rukometaši Osijeka na krilima Vašarevića svladali Varaždin

Rukometaši Osijeka na krilima Vašarevića svladali Varaždin
RK Osijek

Domaćini u drugom poluvremenu slomili otpor varaždinskog sastava, skupljeno 553 eura kao podrška liječenju sina bivše rukometašice Darije Topalov

„Zrinjevac se još jednom pokazao kao neosvojiva tvrđava, a tako je već četiri mjeseca. Hvala predivnoj publici koja nas je nosila do pobjede..“, započeo je raspoloženi Karlo Vašarević koji je uvjerljivo bio prvo ime susreta. A, u tom susretu 6. kola Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak rukometaši Osijeka s 34:28 svladali su GRK Varaždin 1930 i skočili na četvrto mjesto ligaške ljestvice.

Baš po planu trenera Daga Kovačevića, njegovi su igrači dosta oprezno i pažljivo ušli u utakmicu. U prvom poluvremenu sastavi su bili relativno ravnopravni, iako je vodstvo više bilo na strani Osječana. U 14. minuti odvojili su se na plus tri, ali Varaždinci su odmah odgovorili i izjednačili na 8:8. U nastavku su se momčadi malo „primirile“ pa su u posljednjih pet minuta pala samo dva gola I to u redovima Varaždina koji je na odmor otišao s minimalnom prednošću od 14:13.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi dio susreta bolje su otvorili domaćini. Napravili su seriju 5:1, u kojoj je poentirao i vratar Dino Hećimović, pa preokrenuli na 19:17. Od 43. minute uslijedila su pak četiri uzastopna pogotka, redom su se u strijelce upisivali Vašarević, Ninaj i Čičak, a na semaforu je tada stajalo 24:20. Tu su uhvatili zalet, a u nastavku su u potpunosti slomili otpor gostiju. Deset minuta kasnije Purić je povisio na +6, a tu su razliku uspješno održali do samog kraja. Konačan rezultat od 34:28  postavio je Ivano Pešut u zadnjoj minuti.„Igrali smo protiv odlične ekipe koja je, prije svega, bila ispred nas na tablici za četiri boda. Mislim da smo napokon pokazali određenu živost, više volje i želje. Što se tiče neke taktičke kombinacije, utakmicu možemo podijeliti na dva dijela. Plan je bio da u prvom poluvremenu odigramo malo sporije, da ne srljamo i da ostvarimo neki povoljan rezultat. Drugi dio je bila trka, u čemu smo dobri, i u čemu smo na kraju i slomili odličan Varaždin. Moji igrači jako dobro rade, a za to je svakako zaslužan i prethodni trener Damir Eklić jer se ništa ne može napraviti u ovih osam dana koliko sam na klupi. Naposljetku, svojom energijom i mladošću smo na vrijeme prelomili susret“, prokomentirao je domaći trener Dag Kovačević nakon nove pobjede.

U njegovom kadru uvjerljivo je najbolji bio Karlo Vašarević koji je bio nezaustavljiv s 14 pogodaka. Četiri puta u strijelce su se upisali David Čičak, Kuštrim Ninaj i Roko Purić koji je tome pridodao i četiri asistencije. Dino Hećimović obranio je osam udaraca.

„Što se tiče mog učinka, golovi su plod momčadskog rada. Moram se zahvaliti ekipi na svim zicerima koje sam danas dobio, sljedeći put će možda netko drugi iskočiti, ali bitno je da se bodovi skupljaju“, istaknuo je Vašarević.

U gostujućim redovima najučinkovitiji je bio Dominik Novak s osam pogodaka, a pet su puta mrežu pogodili Tin Šestak i Ivano Pešut.

Nakon ove pobjede, Osječani su se ponovno našli u gornjem dijelu tablice. Trenutno su četvrtoplasirani s 15 osvojenih bodova, odnosno dva boda manje od trećeg Varaždina. U sljedećem kolu Osijek će u goste Rudaru, a Varaždinci će na domaćem parketu dočekati Bjelovar.

Za kraj, velika zahvala svim navijačima koji su se odazvali i dali svoj doprinos humanitarnom karakteru utakmice. Od prodaje ulaznica smo skupili 553 eura, a nakon odigranog susreta ŽRK Osijek, cjelokupni će iznos biti uplaćen obitelji Topalov. 


Izdvojeno

Reci što misliš!