Sport / Rukomet

BODOVI OSTALI U KAŠTELI

Osijek poražen u gostima kod Ribole

Osijek poražen u gostima kod Ribole
RK Osijek

Naši rukometaši sada se nalaze u „zlatnoj sredini“ – na petom mjestu ligaške ljestvice, a sljedeće kolo donosi im domaći ogled protiv Varaždina

Unatoč velikom rezultatskom minusu već na početku utakmice, rukometaši Osijeka uspjeli su se vratiti u igru. Četiri minute prije kraja susreta bili su na samo dva gola zaostatka (24:22), ali snage za potpuni preokret više nisu imali. U 5. kolu Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak tako su poraženi u gostima kod Ribole iz Kaštela s 26:23.

Domaćini su sjajno otvorili utakmicu, pa su već u 10. minuti imali prednost 6:1. Posebno raspoložen bio je Nikola Kaštelan koji je u prvih dvadesetak minuta čak šest puta zatresao mrežu. Na njegovim krilima Ribola je stigla do svoje najveće prednosti  u 18. minuti kada je na semaforu stajalo 11:3. No, tu su polako stali. Srećom, imao je i Osijek jednog raspoloženog strijelca. Bio je to Karlo Vašarević koji je zabio više od pola gostujućih pogodaka u prvom poluvremenu i držao kakav-takav priključak za domaćim sastavom. Uspjeli su Osječani tu malo ublažiti rezultatski minus pa se na odmor u svlačionice otišlo s 15:10.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odmor je bijelo-plavim rukometašima očito dobro došao za „resetiranje“ jer su u nastavku oni bili ti koji su bolje otvorili. Golovima Vuka Mrvaljevića i Martina Lukca postavili su 15:12 i pokazali da ih se ne otpisuje lako. Hvatali su rezultat tijekom cijelog drugog dijela, a u 44. minuti prvi su put došli na dva pogotka zaostatka. Kaštelani su se u nekoliko navrata pokušali ponovno odvojiti, ali rukometaši Osijeka uporno su vraćali na minus dva. U 56. minuti tako su kod 24:22 i dalje bili u igri, ali uslijedila su dva vezana pogotka domaćina koja su označila pobjednika. Konačan rezultat od 26:23 postavio je Vuk Mrvaljević.

„Želim čestitati ekipi RK Ribola Kaštela na osvojenim bodovima. Mislim da je danas odlučilo prvo poluvrijeme i njihova serija od 11:3 na početku utakmice koja je do kraja za nas bila nedostižna. Veseli nas što smo imali mali broj primljenih golova. Možemo biti zadovoljni s nekim stvarima, a neke loše ćemo probati ispraviti već sljedeći tjedan, kada nam kod kuće dolazi Varaždin“, istaknuo je Karlo Vašarević, najbolji strijelac u osječkim redovima.

Vašarević je, naime, sjajnih 10 puta zatresao mrežu. David Čičak postigao je šest pogodaka, a Dino Hećimović obranio je sedam udaraca. Spomenuti Nikola Kaštelan bio je na kraju najučinkovitiji u domaćem kadru sa sedam postignutih pogodaka. Koncentriran je bio i vratar Tomislav Olić koji je obranio 13 pokušaja.

Novi-stari trener Dag Kovačević u ovom dvoboju, naposljetku, nije koristio ozlijeđene Roka Purića i Kuštrima Ninaja, a u Kaštel Sućurac zbog nešto teže ozljede nije otputovao Matej Radović. Osijek se sada nalazi u „zlatnoj sredini“ – na petom mjestu ligaške ljestvice s 13 osvojenih bodova. Sljedeće kolo donosi im ogled na domaćem terenu. U subotu će od 18 sati u Zrinjevcu ugostiti momčad Varaždina. 


Izdvojeno

Reci što misliš!