Sport / Rukomet

POVRATAK PRVENSTVENIM OBAVEZAMA

Osijek s novim trenerom gostuje kod Ribole iz Kaštele

Osijek s novim trenerom gostuje kod Ribole iz Kaštele
RK Osijek

Susret novih premijerligaša na rasporedu je u 18 sati, a prijenos je osiguran na Youtube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza

Nakon reprezentativne stanke, a onda i utakmice osmine finala Hrvatskog kupa, vrijeme je za prvenstvene obaveze. U sklopu 5. kola Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak, rukometaši Osijeka u nedjelju gostuju u Kaštel Sućurcu. Tamo će od 18 sati odmjeriti snage s Ribolom, trenutno drugoplasiranom momčadi ligaške ljestvice.

Naporan je ovo tjedan za sastav Osijeka. U utorak su imali dvoboj u Zagrebu, a sutra će se otisnuti na put od gotovo 500 kilometara. Uz to, došlo je do nekih promjena u stručnom stožeru. Trener Damir Eklić sporazumno je raskinuo ugovor s klubom, a klupu je preuzeo njegov dosadašnji pomoćnik, Dag Kovačević.  Pred novim trenerom bio je zahtjevan zadatak – fokus staviti isključivo na Ribolu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A, baš poput Osijeka, i rukometaši iz Kaštel Sućurca „novi“ su premijerligaši. Nakon pet godina odsustva, od ove sezone ponovno igraju u najvišem razredu hrvatskog rukometa gdje pokazuju dobre igre. Trenutno su drugi u Ligi za ostanak sa 16 bodova -  tri boda zaostatka za vodećim Metkovićem, a bodom prednosti u odnosu na trećeplasirani Varaždin. Na četvrtom mjestu nalazi se Osijek s 13 bodova, a eventualna pobjeda u nedjelju dovela bi ih bliže samom vrhu tablice.

No, vratimo se kaštelanskom sastavu. U dosad odigrana četiri susreta Lige za ostanak, upisali su tri pobjede i samo jedan poraz. Bez bodova su ostali kod Moslavine, a slavili su protiv Bjelovara, KTC-a i Trogira, i to u gostima. 

„Ribola je dobar protivnik posložen na svim mjestima. Ne znate gdje prijeti veća opasnost – od odlične vanjske linije do sjajnog golmana. Obrambeno imaju tu visinu s kojom mogu igrati vrlo dobru obranu 6-0. Mi pak imamo malih problema s ozljedama. Roko Purić i Kuštrim Ninaj još se oporavljaju i iako idu s nama na put, nismo sigurni hoćemo li ih moći koristiti u tom susretu“, istaknuo je novi trener Dag Kovačević.

Osim Purića i Ninaja koji su pod upitnikom, šef stručnog stožera još od ranije na raspolaganju nema Frana Čurića, ali i Mateja Radovića koji se ozlijedio na prošlom gostovanju u Metkoviću. Na popisu putnika za Kaštel Sućurac svakako će se naći Roko Mandarić, pouzdani lijevi vanjski, koji je svjestan kakav protivnik očekuje njega i njegove suigrače:

„Svaka utakmica u Ligi za ostanak predstavlja jedan veliki izazov za nas, a pogotovo kada su u pitanju gostujuće utakmice. Ovaj vikend gostujemo kod Ribole iz Kaštele, jedne vrlo organizirane i ozbiljne momčadi koja igra vrlo čvrstu obranu. Što se nas tiče, sigurno da je određen utjecaj na ekipu imao odlazak trenera Eklića, ali vjerujem da ćemo skupiti glave, pokušati odigrati što bolje i doći do novih bodova“, zaključio je Roko.

Prijenos utakmice možete pratiti putem Youtube kanala Hrvatskog rukometnog saveza. 


Izdvojeno

Reci što misliš!