Sport / Rukomet

Iduće gostovanje u Kašteli

RK Osijek ostao bez prolaska u četvrtfinale Kupa, Zagrepčani ga pobijedili 43:18

RK Osijek ostao bez prolaska u četvrtfinale Kupa, Zagrepčani ga pobijedili 43:18
RK Osijek

Osim ozlijeđenog Mateja Radovića, trener Damir Eklić nije mogao računati ni na Kuštrima Ninaja, Roka Purića i Martina Lukca koji su inače dio početne sedmorke

Rukometaši Osijeka nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Uspješniji je, u naknadno odigranom susretu osmine finala, bio PPD Zagreb koji je opravdao ulogu favorita i na domaćem parketu uvjerljivo slavio s 43:18.

Osječani su u glavni grad otputovali bez nekoliko standardnih prvotimaca. Osim ozlijeđenog Mateja Radovića, trener Damir Eklić nije mogao računati ni na Kuštrima Ninaja, Roka Purića i Martina Lukca koji su inače dio početne sedmorke. Ionako je pred njima bio težak zadatak, a bez četvorice standardnih igrača bio je još teži.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zagrebaši su sjajno otvorili utakmicu, a onda su se nakon šest uzastopnih pogodaka odvojili na 8:1. Eklićevi izabranici su se trudili, pokušavali su pružiti otpor, ali ovako pomlađenom sastavu to baš i nije uspijevalo. Pogotovo kada su se s druge strane parketa našla uglavnom reprezentativna imena. Nezaustavljiv je u tih prvih 30 minuta bio Timur Dibirov koji je postigao sedam pogodaka, a osječke su redove u kombinaciji „vukli“ David Čičak i braća Carević. Već se na odmor otišlo s dvoznamenkastom prednošću Zagreba od 22:10.

Drugi dio susreta obje su momčadi otvorile dosta brzo i agresivno. U prvih par minuta „sijevale“ su kontre s obje strane, a Osijek je uspio i zaredati koji gol. No, Slavko Goluža tu je odmah pozvao minutu odmora, što se kasnije pokazalo dobrim potezom. Domaćini su postigli osam pogodaka zaredom, a u 50. minuti su došli i na +20. Sjajnu večer imali su zagrebački vratari, Dino Slavić i Aljaž Panjtar, koji su zajedno upisali 27 obrana. Naposljetku, konačan rezultat od 43:18 postavio je Paolo Kraljević.

„Težak dan u Zagrebu. Ne tražimo izgovor, ali došli smo s dosta oslabljenim sastavom. Zagreb je, kao i inače, odigrao vrhunsku utakmicu – vidi se da su kvalitetom iznad svih. Imaju stvarno odličan roster, a dosta njih igra i u reprezentacijama. Mi smo pružili otpor koliko smo mogli. Hvala svima koji su nas došli podržati, nadam se da ćemo već u nedjelju protiv Kaštele pokazati bolje lice“, istaknuo je kapetan Matej Zrno.

Rezultat je daleko od željenog, ali Eklić je ovaj susret dobro iskoristio da raspodijeli minutažu svojim igračima. Tako su protiv jednog Zagreba zaigrali mladići poput Matka Vastla, Ivana Barišića i Marka Maganića koji će sigurno pamtiti to iskustvo. Osim toga, sva tri vratara dobila su svoju priliku, a najboljim se pokazao Dino Hećimović koji je upisao pet obrana. Najučinkovitiji među strijelcima bio je pak David Čičak koji je pet puta pogađao protivničku mrežu. Vuk Mrvaljević upisao je četiri pogotka.

Kako je i sam kapetan istaknuo, u nedjelju se treba pokazati u boljem izdanju. Tada je na rasporedu novo kolo Lige za ostanak u kojem će rukometaši Osijeka gostovati u Kašteli.


Izdvojeno

Reci što misliš!