Sport / Rukomet

Domaći sastav

RK Metković-Mehanika pobijedila osječke rukometaše s rezultatom 29:27

RK Metković-Mehanika pobijedila osječke rukometaše s rezultatom 29:27
RK Osijek

Uspješniji je bio domaći sastav koji je u samoj završnici imao nešto više koncentracije pa s 29:27 dodatno učvrstio vodeću poziciju na ligaškoj ljestvici

Iako su na poluvrijeme otišli sa zaostatkom od četiri pogotka, rukometaši Osijeka uspjeli su se vratili u utakmicu. Dvije minute prije kraja susreta u Metkoviću imali su 27:27 i moglo je otići na obje strane. Ipak, uspješniji je bio domaći sastav koji je u samoj završnici imao nešto više koncentracije pa s 29:27 dodatno učvrstio vodeću poziciju na ligaškoj ljestvici.

Odlično su Osječani krenuli već od prve minute pa poveli s 3:1. Ipak, rukometaši Metković-Mehanike odmah su izjednačili, a onda se praktički igralo gol za gol. Sve do 14. minute kada Eklićevi igrači mini-serijom 3:0 ponovno dolaze u vodstvo, ovaj put s 9:7. Deset minuta kasnije sjajan niz s druge strane terena – domaćini su upisali pet uzastopnih pogodaka i ostvarili najveću prednost na utakmici s plus 6 (18:12). Do isteka prvog poluvremena pogađali su još Martin Lukac i David Čičak pa se s nešto manjom razlikom od 18:14 otišlo na odmor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bilo je već sličnih utakmica gdje je Osijek izgledao dobro prvih 15-20 minuta, onda bi protivnik zaredao par pogodaka, a kod Osječana bi na vidjelo izašao nedostatak iskustva. No, ovo nije bio takav Osijek. Drugi dio susreta otvorili su pametno i koncentrirano. Trener Damir Eklić zamijenio je vratara pa je na gol stao Dino Hećimović, a Matej Radović i Karlo Vašarević odmah su smanjili na minus 2.

Metkovci su odmah pokušali vratiti se na +4, ali Osječani to nisu dopuštali. Hećimović je prvo uhvatio živu loptu kod sedmerca Raguža, a onda je „skinuo“ i šut Arapovića. U prvih 15 minuta drugog poluvremena izabranici Marija Bjeliša uspjeli su zabiti tek četiri gola, a Osječani su to itekako iskoristili – u 43. minuti Karlo Vašarević pogodio je za novo izjednačenje (21:21).

No, ubrzo su crveno-bijeli opet bili na tri gola prednosti. I, po tko zna koji put, prvotimci Osijeka su poravnali. Redom su se u strijelce upisivali Vašarević, Čičak, pa Mrvaljević i dvije minute prije kraja bilo je 27:27. Ipak, isti taj Mrvaljević koji je zabio za izjednačenje, u 60. je minuti istrčao kontru i promašio šut koji je mogao donijeti eventualni bod. Naposljetku je Josip Čutura pogotkom sa šest metara potvrdio pobjedu domaćeg sastava.   

„Odigrali smo dobru utakmicu u gostima, jako malo nam je nedostajalo da izvučemo barem bod. U zadnjim sekundama nismo uspjeli realizirali jednu izravnu situaciju. Međutim, dečki su jako dobro igrali i borili se, pogotovo u drugom poluvremenu. Svaka čast Metkoviću, zasluženo su pobijedili na kraju. Mi idemo dalje, dočekujemo Zamet i napravit ćemo sve da ti bodovi ostanu u Osijeku“, istaknuo je Osijekov trener Damir Eklić.

Najbolji strijelac u bijelo-plavim redovima bio je David Čičak koji se osam puta upisao u strijelce. Karlo Vašarević pet je puta pogađao mrežu, a Dino Hećimović upisao je šest obrana u drugom poluvremenu. Kod domaćina najefikasniji je bio Dario Raguž s također osam pogodaka. Damir i Hrvoje Batinović upisali su svaki po pet golova, a Željko Kozina zabilježio je 11 obrana.


Izdvojeno

Reci što misliš!