Sport / Rukomet

S rezultatom 30:27

Osječani „iskopali“ bodove protiv Rudara i ponovno obranili ŠD Zrinjevac

Osječani „iskopali“ bodove protiv Rudara i ponovno obranili ŠD Zrinjevac
RK Osijek

Od prve minute bio je to čvrst i agresivan dvoboj u kojemu su oba sastava vidjela svoju priliku za dva boda

Ponovno se Športskom dvoranom Zrinjevac u subotu navečer zaorilo „Inati se Slavonijo“. Ta pjesma i popratno slavlje postali su već zaštitni znak osječkih rukometaša kod ovakvih rezultata. Izabranici Damira Eklića u subotu osvojili su važna dva boda i obranili domaći teren. U drugom kolu Lige za ostanak svladali su momčad Rudara s 30:27.

Od prve minute bio je to čvrst i agresivan dvoboj u kojemu su oba sastava vidjela svoju priliku za dva boda. No, Osječani kao da su bili fokusiraniji. Poveli su na samom početku preko Roka Purića i Mateja Radovića, a gosti su odmah odgovorili pogotkom Jakova Neralića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak, igrači Rudara dosta su se mučili s obranom osječkih rukometaša. Bilo je nekoliko trenutaka u prvom poluvremenu kada po četiri, pet minuta nisu uspjeli pronaći put do mreže Vasilija Vujovića. S druge strane, domaćini nisu imali takvih problema. Već u 25. minuti odvojili su se na plus šest, a uskoro se na odmor u svlačionice otišlo s 14:10.

Drugi dio susreta nešto je bolje otvorio Rudar. Nakon šest minuta igre uspjeli su doći na samo minus 1, a onda je domaći trener Damir Eklić pozvao minutu odmora i primirio svoju momčad. Gostujući je sastav izjednačio odmah u sljedećem napadu, ali onda je krenula mini-serija Osijeka. Na krilima Mateja Zrne, Roka Purića i Davida Čička, domaćini su postavili 19:16.

Igrači Rudara nisu se lako predavali, cijelu utakmicu disali su im za vratom, a ključna je bila 54. minuta. Gosti su nakon četiri pogotka Lovre Gaće bili na minus 2. To je moglo unijeti nervozu u domaće redove i mogao se dogoditi još jedan sjajan preokret kakvi su nas već iznenađivali u ovoj premijerligaškoj sezoni.

No, bila je ovo večer bijelo-plavih. U režiji Čička, Radovića i Purića, došli su na pet golova prednosti četiri minute prije kraja susreta i bilo je jasno da će Zrinjevac ostati obranjen. Konačan rezultat postavio je Lovro Gaća šutom sa sedam metara za 30:27.

„Nije bila pretjerana ljepotica od utakmice, ali ovakvi susreti igraju se za bodove, a ne za ljepotu. Čestitam Rudaru, stvarno su dobra ekipa koja nam nije dala mira svih 60 minuta. Prije svega, čestitam svim svojim igračima, pa i onima na klupi koji na kraju nisu ni ušli. Dali smo sve od sebe, ovo je najbolje što možemo i danas smo to zaslužili. Trudit ćemo se iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu da ovakvo nešto nastavimo pružati svojoj publici“, zadovoljan je bio trener Damir Eklić.

Domaćine su do nove pobjede predvodili sjajno raspoloženi Matej Radović sa sedam, odnosno Roko Purić sa šest pogodaka. Matej Zrno pet se puta upisao u strijelce, a David Čičak i Karlo Vašarević po četiri su puta tresli protivničku mrežu. Zanimljivo, Vašarević nije igrao na svojoj poziciji. Kako je Kuštrim Ninaj ozlijeđen, Karlo je ovu utakmicu preselio s lijevog krila na desno. Vasilije Vujović upisao je 10 obrana.

„Čestitam Osijeku na dva boda, a svojoj momčadi na borbi. Odigrali smo sve kako smo se dogovorili. Nadali smo se da će to biti dovoljno, ali ovaj put nije. Idemo dalje trenirati, u sljedećem kolu dočekujemo Bjelovar i nadam se da ćemo tu uzeti dva boda“, istaknuo je gostujući trener Alen Dujmić.

Najbolji strijelac u njegovom kadru bio je Lovro Gaća sa čak devet pogodaka. Jakov Neralić pogodio je šest puta, a odličan učinak imao je i njihov vratar - Vladimir Gošić zaustavio je 16 udaraca osječkih rukometaša.

Nakon ovog ogleda, Osijek zauzima šesto mjesto dok je Rudar sedmoplasiran na ligaškoj ljestvici. U sljedećem kolu rukometaši Rudara na svom parketu dočekuju Bjelovar, a Osječani će gostovati u Metkoviću čija ekipa drži sam vrh Lige za ostanak.


Izdvojeno

Reci što misliš!