Sport / Rukomet

Od 18 sati

Osječki rukometaši danas dočekuju momčad Rudara u Športskoj dvorani Zrinjevac

Osječki rukometaši danas dočekuju momčad Rudara u Športskoj dvorani Zrinjevac
RK Osijek

U posljednjem kolu igrači Damira Eklića poraženi su u Varaždinu, a njihov sljedeći protivnik minimalnom je razlikom slavio nad Trogirom nakon neizvjesnih 60 minuta

Gotovo 70 dana prošlo je otkako su rukometaši Osijeka odigrali posljednju prvenstvenu utakmicu na Zrinjevcu. Uslijedila je zimska stanka, a onda su u Ligu za ostanak krenuli u Varaždinu. Sada se konačno vraćaju na domaći parket gdje će danas od 18 sati odmjeriti snage s momčadi Rudara.

Osijek i Rudar stari su znanci. Još prije dvije godine susretali su se u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever, a to su tada uvijek bili čvrsti i energični dvoboji. Kasnije je Rudar osigurao plasman u najviši razred hrvatskog rukometa, a ove im se sezone u tom rangu pridružio i Osijek. Sada je došlo vrijeme za njihov novi međusobni sraz.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ekipa iz Samobora nalazi se trenutno na petom mjestu ligaške ljestvice s 10 osvojenih bodova dok su Osječani sedmoplasirani s bodom manje. U posljednjem kolu igrači Damira Eklića poraženi su u Varaždinu, a njihov sljedeći protivnik minimalnom je razlikom slavio nad Trogirom nakon neizvjesnih 60 minuta. U svakom slučaju, danas nas očekuje zanimljiv i napet ogled, a vidjet ćemo koji će sastav biti koncentriraniji i precizniji, a onda na kraju i sretniji.

„Novo kolo, nova utakmica. U Zrinjevac dolazi jedna tvrda ekipa protiv koje mi moramo pružiti svoj maksimum. Pokazat ćemo ono što se od nas i očekuje na domaćem terenu. Uz sav respekt prema Rudaru, nadam se da će bodovi ovaj put ostati u Osijeku jer moramo i mi pobjeđivati kod kuće kako bismo zadržali prvoligaški status“, najavio je Osijekov trener Damir Eklić.

Kao i u prethodnoj polusezoni, šef stručnog stožera i dalje ne može računati na Frana Čurića koji je u procesu rehabilitacije, a ovo kolo sigurno će još propustiti i Kuštrim Ninaj koji je tijekom priprema ozlijedio trbušni zid. No, vanjsku liniju Osijeka u pohodu na dva boda predvodit će mladi Roko Purić.

„Konačno nas očekuje prva domaća utakmica. Dolazi nam momčad Rudara koju smo imali prilike pogledati u srijedu u Vinkovcima gdje su igrali Kup. Dobro smo ih analizirali, spremni smo i nadamo se prvim bodovima na Zrinjevcu u ovom dijelu sezone“, zaključio je Roko.

Ulaznice po cijeni od tri eura mogu se kupiti na ulazima u dvoranu koji će biti otvoreni od 17,30 sati. Svi za Osijek!


Izdvojeno

Reci što misliš!