Sport / Rukomet

VARAŽDIN SLAVIO PROTIV OSIJEKA

Mladi vratar Varaždina obranio je 16 udaraca, Eklićevi izabranici se odmah okreću Rudaru

Mladi vratar Varaždina obranio je 16 udaraca, Eklićevi izabranici se odmah okreću Rudaru
RK Osijek

Osječani nisu mogli protiv raspoloženog Hercega

Rukometaši Osijeka nisu uspjeli iznenaditi na samom startu Lige za ostanak. Varaždin je iskoristio prednost domaćeg terena te na kraju slavio s  33:23.

Oba su sastava dosta oprezno ušla u susret pa je prvi gol pao tek u 4. minuti. Matej Tači pogodio je za vodstvo domaćina koji su uporno pokušavali nametnuti svoj ritam igre. Osječani su pak uspjeli parirati do 15. minute kada su se Varaždinci počeli značajnije rezultatski odvajati. Veliku ulogu tu je imao njihov vratar Tin Herceg koji je samo u prvom poluvremenu skupio 13 obrana. Naposljetku se pogotkom Roka Purića na odmor u svlačionice otišlo sa 16:11.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku slična priča. Izabranici Emersona Žnidarića cijelo su vrijeme održavali prednost od šest do sedam pogodaka razlike, a naposljetku su to zaokružili na +10 i s 33:23 slavili u prvom kolu. Time su se Varaždinci popeli na treće mjesto Lige za ostanak dok su Osječani sada sedmoplasirani.

„Nažalost, u Varaždinu nismo uspjeli ni približno doći do pobjede ili barem boda. Imali smo 15 minuta gdje smo bili u susretu, ali koštalo nas je puno promašenih zicera i kontri što moram čestitati njihovom golmanu. Herceg je zaustavljao sve naše pokušaje. Na kraju je možda i prevelika razlika, na tome također moramo raditi. Naučiti da, i kad je utakmica već izgubljena, trebamo težiti da razlika bude što manja i da se borimo do zadnje minute. To je još jedna škola za ove mlade dečke. Sve u svemu, zaslužena pobjeda domaćina. Prvenstvo ide dalje, mi ćemo pokušati već u subotu iskupiti se“, istaknuo je Osijekov strateg Damir Eklić.

Osim Hercega koji je na kraju skupio 16 obrana, varaždinski su sastav do pobjede predvodili i Dominik Novak s devet, odnosno Matej Tači i Tin Šestak sa šest pogodaka. U redovima Osijeka najučinkovitiji su bili Dino Hećimović sa sedam obrana te Matej Zrno s pet golova. David Čičak, Martin Lukac i Matej Radović po četiri su puta zatresli protivničku mrežu.

U sljedećem kolu Osječani na svom parketu dočekuju Rudar, a Varaždin će u goste Bjelovaru. 


Izdvojeno

Reci što misliš!