Sport / Rukomet

iskusan protivnik

Osječani kreću u Varaždinu na dvoboj prvog kruga za ostanak

Osječani kreću u Varaždinu na dvoboj prvog kruga za ostanak
RK Osijek

Neće nam biti lako, međutim idemo tamo sa stavom. Nigdje se ne predajemo, pokušavamo sa svima igrati rukomet, a na kraju ćemo vidjeti tko će uzeti bodove“, najavio je trener Damir Eklić

Nastavlja se Paket24 Premijer liga, a u ovom dijelu sezone kreće doigravanje za prvaka, odnosno za ostanak u najvišem rangu hrvatskog rukometa. U sklopu 1. kola Lige za ostanak igrači Osijeka tako će na gostovanje u Varaždin gdje će snage odmjeriti s istoimenim protivnikom. Utakmica je na rasporedu u subotu, 11. veljače, s početkom u 17:30.

„Mlada ekipa u iskusnom klubu“, tim je riječima Osijekov trener Damir Eklić opisao sljedećeg suparnika. I doista, Varaždin je respektabilan premijerligaš s kvalitetnim mladima igračima koji će ovu subotu prijetiti obrani Osijeka. Momčad Varaždina u Ligu za ostanak kreće s petog mjesta s jednakim omjerom i bodovnim učinkom kao i šestoplasirani Osječani. U osam utakmica čiji su se bodovi prenijeli, oba sastava imaju po četiri pobjede, jedan neriješen ishod i  tri poraza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Napokon se vraća Premijer liga. Svi već nestrpljivo iščekujemo prvenstvene utakmice, a mi krećemo u Varaždinu. Očekuje nas gostovanje kod dobre ekipe koja ima odličnog trenera. Ukratko, rekao bih da je riječ o mladolikom sastavu u iskusnom klubu. Neće nam biti lako, međutim idemo tamo sa stavom. Nigdje se ne predajemo, pokušavamo sa svima igrati rukomet, a na kraju ćemo vidjeti tko će uzeti bodove“, najavio je trener Damir Eklić.

Šef Osijekovog stručnog stožera na put će voditi 15 igrača, a među dečkima koji će se boriti za dva boda, bit će i Filip Carević.

„Očekuje nas dobra i tvrda momčad u Varaždinu. Igrali smo međusobno prošle sezone u Kupu, no bilo je dosta promjena u rosteru – kako kod njih, tako i kod nas. Sve u svemu, nadam se da ćemo uspjeti odigrati kako znamo i donijeti dva boda kući“, zaključio je pivot Bijelo-plavih.


Izdvojeno

Reci što misliš!