Sport / Rukomet

RUKOMETAŠI OSIJEKA ODRADILI PRIPREME

Eklićeva 'klapa' kreće u borbu za ostanak, Hećimović pojačao vratarsku konkurenciju

Eklićeva 'klapa' kreće u borbu za ostanak, Hećimović pojačao vratarsku konkurenciju
RK Osijek

Osječani startaju sa šestog mjesta Lige za ostanak s devet bodova koje su prenijeli, a očekuje ih još deset kola u ovom dijelu natjecanja

Tri pobjede i dva poraza, učinak je to s kojim rukometaši Osijeka završavaju pripreme za nastavak sezone. Uzmemo li u obzir da je jedan poraz upisan u Našicama od Nexea, a da su slavili protiv dva mađarska kluba, druge momčadi Veszpréma i sastava Komlói koji je također član tamošnjeg najvišeg ranga, trener Damir Eklić može biti zadovoljan.

Točno mjesec dana imao je Eklić za pripremu svojih igrača za nastavak Paket24 Premijer lige. Pred njegovom momčadi velik je zadatak – osigurati ostanak u najvišem razredu hrvatskog rukometa. Osječani startaju sa šestog mjesta Lige za ostanak s devet bodova koje su prenijeli u ovaj dio sezone. Očekuje ih još deset kola u ovakvom sustavu natjecanja, a igrat će isključivo protiv klubova s kojima se dosad nisu susreli. Ukratko, snage će odmjeriti samo s onim klubovima iz ranije „Lige A“ koji su također završili u Ligi za ostanak. U sljedeća tri mjeseca tako će se susresti s Varaždinom, Rudarom, Metkovićem, Zametom i Ribolom. Kreću već 11. veljače u gostima kod Varaždina, a sezonu će završiti na domaćem parketu protiv Ribole iz Kaštele 6. svibnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Nova polusezona je pred nama, pripremamo se polako za nove suparnike kako bismo osigurali siguran opstanak u ligi. Zadovoljan sam pripremama, odradili smo ih u Osijeku s par gostujućih utakmica kao što su protiv Veszpréma i Nexea. Tražili smo dobre i jače protivnike kako bismo podigli našu igru na višu razinu. Jesmo li to uspjeli, vidjet ćemo na prvenstvenim dvobojima jer nije isto igrati službene i prijateljske utakmice. Zadovoljan sam kako je to sve prošlo i kako su dečki svemu pristupili“, istaknuo je Damir Eklić. 

A, u prvenstvene dvoboje šef stručnog stožera krenut će s nešto drugačijim rosterom. Naime, Zrinjevac su napustili Matko Bolanča koji je pojačao RK Rovinj te Antonio Dizdar koji je prešao u redove slovenske Dobove. S druge strane, Osijekov dres ponovno će obući Dino Hećimović. Hećimović će pojačati konkurenciju među vratarima gdje Osijek već ima Vasilija Vujovića i Vitu Medića.

„Ne volim nikoga individualno izdvajati, svi oni znaju što mislim o njima. Sve to stoji unutar svlačionice. Mogu reći da sam presretan i prezadovoljan što sam njihov trener. Odlično su društvo, odlična klapa i ponašaju se sportski, a to je ono što može biti čast i ponos svakog kluba i trenera“, zaključio je Eklić.

Njegova klapa sezonu nastavlja već ovog vikenda kada će u goste Varaždinu. Susret je na rasporedu 11. veljače od 18 sati. 

Hećimović ponovno u dresu Osijeka

Dino Hećimović vraća se u RK Osijek. Devetnaestogodišnji vratar dolazi na posudbu iz Rukometnog kluba Bjelovar do kraja aktualne sezone.

Hećimović je rođen 12. svibnja 2003. godine, a prve je rukometne korake napravio upravo u Osijeku. Posljednje četiri i pol sezone proveo je u Bjelovaru, a sada se vraća u matični klub. Tu će, uz Vasilija Vujovića i Vitu Medića, pojačati konkurenciju na vratarskoj poziciji. Nosit će dres s brojem 99, a priliku će imati već ovaj vikend kada Osijek gostuje kod Varaždina.

„Drago mi je što sam se vratio u svoj klub i što me Osijek primio natrag. Jako sam sretan, dečki su me odlično prihvatili i mogu reći da u ekipi vlada odlična atmosfera. Zadovoljan sam jer sam sve uspio dogovoriti s trenerom i upravom, a sada s nestrpljenjem iščekujem nove izazove u osječkom dresu“, izjavio je Hećimović nakon potpisa ugovora. 


Izdvojeno

Reci što misliš!