Sport / Rukomet

Međunarodni rukometni turnir

RK Jeruzalem Ormož osvojio prvi „Osijek XIXO cup“

RK Jeruzalem Ormož osvojio prvi „Osijek XIXO cup“
SMART agencija

Sudjelovalo je deset ekipa iz pet zemalja, pa smo ovaj vikend imali priliku gledati nešto više od 200 mladih igrača kako se nadmeću na osječkim rukometnim terenima

Uspješno je održano prvo izdanje međunarodnog rukometnog turnira „Osijek XIXO cup“ za U-15 kategoriju. Domaćin je bio Rukometni klub Osijek, a natjecanje je organizirano pod pokroviteljstvom glavnog sponzora XIXO i Turističke zajednice grada Osijeka. Nakon uzbudljivog finala i raspucavanja sedmeraca, trofej je podigao slovenski Jeruzalem Ormož.

Sudjelovalo je deset ekipa iz pet zemalja, pa smo ovaj vikend imali priliku gledati nešto više od 200 mladih igrača kako se nadmeću na osječkim rukometnim terenima. Susreti su se odigravali u tri dvorane, a osim Zrinjevca, na raspolaganju su bile dvorane Ugostiteljske škole Osijek i Osnovne škole Tenja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Subota je kao prvi dan natjecanja bila rezervirana za dvoboje grupne faze, a u pauzama od svojih utakmica mladi su rukometaši mogli sudjelovati u dodatnim aktivnostima poput igre „The fastest ball“ ili navijačkog kornera s grickalicama gdje su mogli pratiti Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u borbi za treće mjesto. Osim aktivnosti u dvorani, 15-godišnjaci su imali mogućnost posjetiti Zoološki vrt, Gradske bazene ili pak Advent.

Momčadi su bile podijeljene u dvije skupine, a uz domaći sastav Osijeka koji je vodio Vedran Abramović, u grupi A još su se nalazili i PPD Zagreb, OTP-Bank Pick Szeged (Mađarska), ORK BL Banja Luka (BiH) te Spartak Subotica (Srbija). U skupini B snage su odmjerili mladi rukometaši NEXE-a, Koprivnice, Zadra 1954, Jeruzalem Ormoža (Slovenija) i Izviđača iz Ljubuškog (BiH). Nakon odigranih grupnih ogleda, polufinala su kao vodeći sastavi osigurali Pick Szeged i Osijek te Izviđač Ljubuški i Jeruzalem Ormož, a ostale su momčadi išle u razigravanje za plasman.

Završnica turnira na rasporedu je bila u nedjelju iza podneva na Zrinjevcu. Deveto mjesto pripalo je ekipi Zadra 1954 koja je s 30:20 svladala Spartak iz Subotice. U borbi za sedmo mjesto bolji je bio NEXE pobijedivši PPD Zagreb s 20:19. Mladi rukometaši Koprivnice turnir su pak završili kao peti sastav jer su s 25:23 svladali vršnjake iz Banja Luke.

U prvom polufinalnom dvoboju Izviđač Ljubuški je svladao Osijek, a u drugom je Jeruzalem Ormož nakon sedmeraca pobijedio Pick Szeged i osigurao nam susret mladih bosanskohercegovačkih i slovenskih rukometaša u finalu. Slovenci su uspjeh ponovili i u finalu kada su također nakon izvođenja kaznenih udaraca svladali i Izviđač (22:20), a Pick Szeged je pobijedivši domaćine s 24:16 osigurao treće mjesto.

Nakon finala uslijedila je dodjela medalja najboljim momčadima, ali i nagrada najboljim pojedincima na turniru za koje su se prigodnim paketima pobrinuli XIXO i  Ferivi. Najkorisniji igrač, odnosno MVP, bio je Mihael Mandić iz Izviđača, a najboljim strijelcem opravdano je proglašen Jan Žuran iz pobjedničke ekipe sa sjajnim 61 pogotkom, a on se našao i u najboljoj sedmorki turnira kao lijevi vanjski. Osim njega, u najboljih sedam izabrani su: vratar Marko Čuljak (Izviđač), lijevo krilo Filip Miletić (BL Banja Luka), srednji vanjski Borna Oršolić (Osijek), desni vanjski Szilard Vagvolgyi (Pick Szeged), desno krilo Levante Varga (Pick Szeged) i pivot Lovro Majić (Izviđač).

Podsjetimo, mladi rukometaši su tijekom međunarodnog kupa imali osiguran smještaj, ali i hranu. Za ugodan boravak u Gradu na Dravi pobrinuo se Hotel Osijek, Silver i Sokol centar,  a hranu i piće osigurali su Žito grupa, Polaris, Podravka, Belje, Coca Cola, Studentski centar i brojni drugi koji su svojim doprinosima pridonijeli uspješnosti turnira.


Izdvojeno

Reci što misliš!