Sport / Rukomet

Kraj prvog dijela sezone

Zagrebaši uvjerljivo pobijedili protiv pomlađenog osječkog rukometnog sastava

Zagrebaši uvjerljivo pobijedili protiv pomlađenog osječkog rukometnog sastava
SMART agencija

Nakon 14 odigranih kola, Osječani zauzimaju šesto mjesto Lige B s devet osvojenih bodova te u nastavku idu u Ligu za ostanak

Nakon 12 godina, RK Osijek priveo je kraju svoj prvi dio sezone u Paket24 Premijer ligi. U 14. kolu Lige B gostovali su kod rukometaša PPD Zagreba koji su u popularnoj Kutiji šibica opravdali ulogu favorita i slavili s 42:21.

Znali su Eklićevi izabranici da se ne idu nadmetati s aktualnim hrvatskim prvakom, već pokazati najbolji rukomet koji mogu. Ipak je s druge strane parketa stajao moćan zagrebački sastav koji je dodatno napredovao dolaskom Slavka Goluže na klupu. No, iako je odmarao seniore, nekadašnji hrvatski izbornik nije dopuštao ni trenutke odmora svojim igračima na terenu. I u 55. minuti, kada je njegova momčad imala „plus dvadeset“, Goluža je skakao na svaku njihovu pogrešku i zahtijevao koncentraciju i agresivnost do posljednje minute. Mladi rukometaši Osijeka protiv tako raspoloženog Zagreba nisu mogli. S tim se složio i Osijekov trener Damir Eklić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Razlika u kvaliteti je bila vidljiva danas. Zagreb je dolaskom Goluže ubrzao igru, bolji su u obrani i to je jednostavno bilo dovoljno. Dao sam svima šansu da osjete kako je to igrati protiv Zagreba u Kutiji šibica i čestitam svojim igračima na nastupu, a Zagrebu na pobjedi“, rekao je.

Ušli su Osječani dosta oprezno u susret ne želeći „srljati“. Eklić je izveo vjerojatno i najjači sastav koji je imao na raspolaganju: Vujović, Mandarić, Purić, Čičak, Radović, Ninaj i Lukac. No, već u 11. minuti iz igre je moralo desno krilo, Kuštrim Ninaj, koji je vukao ozljedu još od dvoboja s KTC-om. Pokušao je „stisnuti zube“, no u dogovoru s fizioterapeutskom službom odlučeno je bolje ne riskirati pogoršanje stanja, a onda i dugotrajan oporavak. Zagrebaši su, s druge strane, već u prvom dijelu susreta rezultatski se odvojili i s 19:9 otišli u svlačionice.

U drugom dijelu utakmice domaćini su nastavili trasirati put pobjedi. Kako Goluža nije dopuštao opuštanje, njegovi su igrači „letjeli“ terenom, istrčavali kontre i oduševljavali publiku cepelinima, a vratari svojim obranama. S druge strane, Eklić je postepeno pomlađivao svoj sastav kako bi i mladi igrači skupili određeno iskustvo u ovakvim dvobojima. Utakmicu je na kraju završila sljedeća bijelo-plava sedmorka: Medić, Mrvaljević, Novokmet, A.Carević, Vašarević, Kuzma i Bolanča. Zagrepčani su na koncu opravdali ulogu favorita i uvjerljivo slavili s 42:21.

Osijekova četvorka Roko Purić nakon utakmice povukao je paralelu s njihovim prvim međusobnim ogledom u listopadu.

„Rezultat je bio bolji za nas u našem prvom susretu ove sezone u Osijeku. Zagreb je sada u sjajnoj formi, igraju odlično u EHF Ligi prvaka i to je danas bilo vidljivo na terenu. Čestitke njima na igri i rezultatu, a nama je ovo motivacija da nastavimo raditi, trenirati i truditi se da postanemo bolji“, istaknuo je.

Najbolji strijelac u osječkim redovima bio je David Čičak s četiri postignuta pogotka. Karlo Vašarević, Vuk Mrvaljević i Matej Zrno tri su se puta upisali u strijelce, a Vasilije Vujović i Vito Medić kombinirano su zabilježili 12 obrana. Raspoložene Lavove predvodio je Davor Ćavar s deset pogodaka, a dva manje upisao je Luka Lovre Klarica. Aljaž Panjtar i Matej Mandić zajedno su zaustavili čak 24 udarca.

Nakon 14 odigranih kola, Osječani zauzimaju šesto mjesto Lige B s devet osvojenih bodova te u nastavku idu u Ligu za ostanak. Slijedi zimska pauza, no osječki prvotimci nemaju puno vremena za odmor. Novo okupljanje slijedi već 2. siječnja kada će trener Eklić odraditi prozivku i započeti pripreme za drugi dio sezone.


Izdvojeno

Reci što misliš!