Sport / Rukomet

Domaćin RK Osijek

Održava se međunarodni turnir Osijek XIXO kup

Održava se međunarodni turnir Osijek XIXO kup
SMART agencija

Utakmice će se odigravati tijekom dva dana, i to prema važećim pravilima EHF-a, u dva dijela po 20 minuta

Ovaj vikend u Gradu na Dravi organizira se Osijek XIXO kup. Turnir je međunarodnog karaktera za rukometaše do 15 godina, a prijavljeno je deset ekipa iz čak pet zemalja. Domaćin je Rukometni klub Osijek, a natjecanje je organizirano pod pokroviteljstvom sponzora XIXO te Turističke zajednice grada Osijeka.

Turnir je izazvao veliki interes klubova pa ćemo imati priliku gledati zanimljive dvoboje mladih igrača. Prijavljeno je 200-injak sudionika, a momčadi su podijeljene u dvije skupine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U grupi A nalaze se RK PPD Zagreb, OTP-bank Pick Szeged, ORK BL Banja Luka, RK Spartak Subotica te RK Osijek. U grupi B će se pak susresti RK Koprivnica, RK Nexe Našice, RK Jeruzalem Ormož, RK Izviđač Ljubuški te RK Zadar 1954. Svečano otvaranje bit će na Zrinjevcu u subotu u 12 sati, no neke će se utakmice odigrati i prije toga. Osim Zrinjevca, igrat će se u još dvije dvorane – one u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek te u Osnovnoj školi Tenja.

Utakmice će se odigravati tijekom dva dana, i to prema važećim pravilima EHF-a, u dva dijela po 20 minuta. Prvo će se u subotu, 17. prosinca, igrati dvoboji grupne faze, a oni će završiti u nedjelju u jutarnjim terminima. Završnica turnira na rasporedu je također u nedjelju, iza podneva. Utakmica za treće mjesto u planu je za 17 sati, a finale slijedi u 18 sati. Nakon finala organizirana je i dodjela prigodnih nagrada. Za najbolje sastave i pojedince prigodnim su se paketima pobrinuli XIXO i Ferivi.

Također, mladim rukometašima osigurani su smještaj i hrana, ali i prijevoz između dvorana. Slobodno vrijeme između utakmica moći će iskoristiti za posjet gradu i uživanje u osječkom adventu.

U Osijek stižu mladi rukometaši respektabilnih klubova, a možda se među njima kriju i potencijalni budući reprezentativci. Za sve koji ih žele doći podržati i uživati u njihovom rukometu osiguran je besplatan ulaz. Oni koji pak nisu u mogućnosti doći, oglede mogu pratiti uživo na Youtube kanalu Rukometnog kluba Osijek, a sve ostale zanimljivosti mogu pronaći na društvenim mrežama Kluba.


Izdvojeno

Reci što misliš!