Sport / Rukomet

neizvjesna završnica

Osijek i KTC remizirali u neizvjesnoj završnici

Osijek i KTC remizirali u neizvjesnoj završnici
SMART agencija

„Htjeli smo više, no sport je takav i morat ćemo se zadovoljiti i neriješenim ishodom“, istaknuo je pomoćni trener Osijeka, Vedran Abramović

Izabranici Damira Eklića podijelili su bodove s izravnim konkurentom iz Križevaca odigravši 30:30. Nakon odigranog dvoboja 13. kola Paket24 Premijer lige-Lige B, Osječani drže šesto mjesto prvenstvene tablice s devet osvojenih bodova dok je KTC petoplasiran s bodom više.

Odlično su rukometaši Osijeka otvorili susret. Matej Zrno presjekao je početno dodavanje KTC-a, a Kuštrim Ninaj zabio za vodstvo. Potom je sljedeći napad gostiju obranio Vasilije Vujović, a onda je David Čičak zatresao mrežu za 2:0. Držali su Osječani vodstvo sve od 16. minute kada je Matija Perajica s dva pogotka preokrenuo na 8:9. Sve do 27. minute igralo se izjednačeno, a onda je gostujući sastav triput poentirao te na odmor otišao s prednošću od 15:13.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugo poluvrijeme domaćini su opet bolje otvorili. Od 34. minute zaredali su četiri gola u svega dvije minute i ponovno došli u vodstvo s 19:17. Tijekom gotovo cijelog drugog dijela uspješno su održavali tu prednost, a Karlo Vašarević je u 51. minuti povisio i na „plus tri“. No, uslijedio je pad koncentracije kod osječkog sastava, a Križevčani su to dobro iskoristili. Predvođeni Tandarom, Perajicom i Vinkovićem, preokrenuli su na 28:30 i završnicu odveli u neizvjesnost. Osječani su imali težak zadatak jer je do kraja ostalo tek dvije minute. No, uspjeli su izvući bod. Izdržali su napade gostiju, a onda su Mandarić i Ninaj zabili za izjednačenje. U trećem susretu zaredom osječki su prvotimci ostali neporaženi na domaćem parketu.

NAPETA ZAVRŠNICA SUSRETA

Momčad Osijeka ipak nije bila pretjerano zadovoljna ishodom ovog ogleda, a to nam je potvrdio i pomoćni trener Vedran Abramović:

"Možemo biti i sretni, i nesretni ovim rezultatom. Mislim da smo u ovoj utakmici mi ti koji su izgubili taj jedan bod. Tijekom susreta smo bili bolja ekipa i imali prednost. Mali pad u igri od pet minuta nas je doveo do toga da na kraju spašavamo i taj bod. Iskreno, ne možemo biti zadovoljni. Htjeli smo više, a mislim da i zaslužujemo više. No, sport je takav i morat ćemo se zadovoljiti i neriješenim ishodom."

Njegov kolega s protivničke klupe, gostujući trener Dalibor Sokač, ostao je iznenađen tijekom susreta:

"Da nam je netko prije utakmice ponudio bod, bili bismo zadovoljni. Ovako, imali smo dva gola razlike par minuta prije kraja i onda promašili zicer i pogodili stativu... Na kraju su bodovi podijeljeni. Svaka čast objema ekipama."

„NEŠTO SE PITALO I PROTIVNIKA“

Najbolji u domaćem sastavu ponovno je bio David Čičak sa sedam postignutih pogodaka. Matej Zrno, Kuštrim Ninaj i Roko Purić po pet su puta tresli mrežu protivnika. Vasilije Vujović upisao je deset obrana. Osijekova četvorka, Roko Purić, prokomentirao je zadnji domaći ogled na Zrinjevcu u ovom dijelu prvenstva:

"Nakon dvije uzastopne pobjede na domaćem parketu, nadali smo se nastavku tog niza. Htjeli smo osvojiti još dva boda, a na kraju smo izvukli samo jedan. Mogli smo puno bolje, mogli smo mirno privesti utakmicu kraju i pobijediti, ali bio je dobar protivnik, a nešto se i njega pitalo."

U gostujućim redovima najučinkovitiji su bili Matija Perajica i Marko Jurakić sa šest postignutih pogodaka. Toni Ezgeta po pet se puta upisao u strijelce, a Marin Šutalo je obranio 11 udaraca. Upravo je Jurakić imao stopostotan učinak na Zrinjevcu:

"Čestitam ekipi Osijeka, bila je ovo jako teška utakmica do zadnje sekunde. Nama ostaje da se sada okrenemo Bjelovaru, to nam je zadnji susret  u ovom dijelu sezone, a nakon toga idemo u borbu za ostanak."

Podjelom rezultata Osijek je ostao na šestom mjestu ligaške ljestvice, a KTC  i dalje drži petu poziciju. U sljedećem kolu Osječani gostuju kod aktualnog hrvatskog prvaka, PPD Zagreba, a momčad Dalibora Sokača će odmjeriti snage s Bjelovarom.


Izdvojeno

Reci što misliš!