Sport / Rukomet

Posljednja utakmica u ovom dijelu sezone

RK Osijek igra protiv izravnog konkurenta iz Križevaca

RK Osijek igra protiv izravnog konkurenta iz Križevaca
SMART agencija

Susret je na rasporedu u nedjelju, 11. prosinca, s početkom u 17 sati

Pred rukometašima Osijeka je i posljednja utakmica na domaćem parketu u prvom dijelu sezone. U sklopu 13. kola Paket24 Premijer lige-Lige B, Osječani će na Zrinjevcu ugostiti momčad križevačkog KTC-a. Susret je na rasporedu u nedjelju, 11. prosinca, s početkom u 17 sati.

Rukometni klub KTC trenutno drži peto mjesto ligaške ljestvice s devet osvojenih bodova dok je Osijek šestoplasiran s bodom manje. Dakle, u nedjelju ćemo gledati dvoboj izravnih konkurenata u borbi za one ključne bodove koji će se prenositi u Ligu za ostanak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Križevačka momčad ima učinak od četiri pobjede, jednog neriješenog susreta i sedam poraza. U te četiri pobjede ušao je ishod prvog međusobnog ogleda s Osječanima. Naime, na svom su ih terenu svladali s 31:19, no bila je to jedna od onih utakmica kada izabranicima Damira Eklića lopta nije htjela u gol. Da zna iznenaditi, KTC je pokazao i u prošlom kolu kada je uvjerljivo slavio i nad Porečom s 25:16. Svakako, težak je zadatak pred osječkim sastavom jer na Zrinjevac stiže itekako iskusna momčad. Toga je svjestan i trener Damir Eklić.

„To je neugodna ekipa koja nas je pomela na svom terenu, a mi se nadamo da ćemo im uzvratiti - ako ne istom mjerom, onda barem čistom pobjedom na Zrinjevcu. Međutim, neće biti lagano jer su iskusna momčad s igračima koji imaju 30-35 godina. No, mi igramo na domaćem parketu i ne odustajemo. Dižemo se iz utakmice u utakmicu i polako privodimo kraju ovaj prvi dio prvenstva. Nadamo se da će bodovi ostati u Osijeku”, rekao je.

Njegova momčad ohrabrena je nakon pobjede nad Moslavinom u prošlom kolu. Bjelovar, Moslavina, pa KTC. Rukometašima Osijeka ovo je prilika da nastave s pobjedničkim nizom na domaćem parketu, odnosno da se u slavljeničkom raspoloženju oproste od Zrinjevca za ovaj prvi dio prvenstva. Cijeli kadar priželjkuje pobjedu, a to nam potvrđuje i kapetan Matej Zrno.

„Ovo nam je, kao i u prošlom kolu, jako bitna utakmica jer možemo osvojiti bodove koji će se prenositi u drugi dio sezone. U goste nam dolazi jedna iskusna i kvalitetna ekipa, no mi vjerujemo u sebe. Nadamo se da ćemo ostaviti bodove u Zrinjevcu”, rekao je.

Ulaznice za ovaj ogled mogu se kupiti putem sustava Ulaznice.hr ili na ulazu u dvoranu prije početka susreta. Dođite i podržite Zrnu i njegove suigrače u borbi za bitne bodove. Svi za Osijek!


Izdvojeno

Reci što misliš!