Sport / Rukomet

RK NEXE – Fraikin BM Granollers 39:36

Rukometaši NEXE-a upisali petu uzastopnu pobjedu u Europskoj ligi!

Rukometaši NEXE-a upisali petu uzastopnu pobjedu u Europskoj ligi!
RK NEXE

U fantastičnoj atmosferi sportske dvorane OŠ kralja Tomislava “zube je polomio” ugledni klub iz Katalonije, bila je to još jedna sjajna rukometna predstava u kojoj su domaći rukometaši na krilima svojih navijača ostvarili novu veliku europsku pobjedu

Rukometaši NEXE-a ostvarili su i petu pobjedu u grupnoj fazi EHF Europske lige svladavši večeras izvrsnu španjolsku momčad Fraikin BM Granollers s 39:36 i zatvorili prvi krug utakmica s maksimalnim učinkom. S 10 bodova NEXE je učvrstio vodeću poziciju u grupi C, a Španjolci su upisali i drugi poraz.

U fantastičnoj atmosferi sportske dvorane OŠ kralja Tomislava “zube je polomio”  ugledni klub iz Katalonije, bila je to još jedna sjajna rukometna predstava u kojoj su domaći rukometaši na krilima svojih navijača ostvarili novu veliku europsku pobjedu. Iako nekompletni i s dosta problema, Gromovi su junački izdržali sve nalete hitronogih Španjolaca, koji su fanatično pokušavali dostići prednost, ali uz ogromnu želju i volju te uz iznimno zajedništvo, našički su rukometaši ispisali još jednu prekrasnu stranicu u svojoj povijesti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Utakmicu smo dobro otvorili s dva uzastopna pogotka Marka Račića, ali nakon toga uslijedilo je nekoliko nervoznih i pomalo nesigurnih minuta, što su gosti iskoristili za odvajanje na +2 (3:5). Branko Tamše munjevito je reagirao pozvavši već u 6. minuti time out, ne željevši ništa prepustiti slučaju, jer od samog se početka vidjelo koliko su brzi i ubojiti španjolci iz kontri i polukontri. Uspijevamo se vrlo brzo primiriti i s tri pogotka Melića i dva Sršenova zgoditka poravnati rezultat (8:8). U 15. minuti večeras izuzetno raspoloženi Gianfranco Pribetić, koji je sa sedam pogodaka bio naš najbolji strijelac, dovodi nas ponovno u vodstvo (10:9), a samo tri minute kasnije uspijevamo se odvojiti na +3 (12:9). Do kraja prvog dijela Gromovi su uz iznimne napore sačuvali prednost, iako smo u 25. minuti dobili dvostruko isključenje (Blažević, Pribetić). Na odmor se odlazi s tri pogotka viška i s puno optimizma.

U nastavku sjajno otvaranje uz dvije obrane Radovanovića, nakon kojih smo u samo dvije minute uspjeli realizirati napade i povećati prednost na 5 pogodaka razlike (21:16). No gostujuća ekipa nije posustajala, a zahvaljujući i našim tehničkim greškama koje su se zaredale, za manje od deset minuta hvataju priključak (26:25). Posljednjih 18 minuta utakmice bila je prava rovovska bitka i nadigravanje, u kojemu su više sigurnosti i pribranosti večeras pokazali naši momci. Očajnički su gostujući rukometaši pokušavali poravnati rezultat, ali u tome nisu uspjeli. Kao šlag na tortu nakon fantastične obrane u posljednjoj minuti, stavio je Mihailo Radovanović koji je uspio i zabiti na prazan gol i samo potvrditi večerašnju pobjedu. Poraz je pogotkom u zadnjim sekundama samo ublažio izuzetno opasni Faruk Yusuf, koji je sa sedam pogodaka uz Robleda bio najefikasniji gostujući igrač.

FOTO: RK Nexe

Predivna večer i još jedna velika pobjeda Gromova koji jednostavno ne znaju za poraz. Sjajnu atmosferu dodatno su obogatile mlade plesačice plesnog studija “Shine” koje su nastupile u poluvremenu, a sportsku su dvoranu večeras posjetili i  Sveti Nikola i Krampus, koji su darivali najmlađe prigodnim poklonima i šibama.

Bravo za Gromove koji će sutra mlao predahnuti, a nakon toga započeti pripreme za novu utakmicu domaćeg prvenstva. U nedjelju gostujemo u Rudama kod Rudara, a u ponedjeljak ekipa kreće put Barcelone na novi ogled s Granollersom u utorak, 13. prosinca.


Izdvojeno

Reci što misliš!