Sport / Rukomet

pao bjelovar

Osijek stigao do prve domaće pobjede u Premijer ligi rukometaša

Osijek stigao do prve domaće pobjede u Premijer ligi rukometaša
SMART agencija

Bio je to drugi međusobni ogled ove sezone, i druga pobjeda Osječana

Rukometaši Osijeka svladali su Bjelovar i po drugi put ove sezone. U okviru 10. kola Paket24 Premijer lige-Lige B, Osječani su na domaćem parketu bili uvjerljiviji s 37:34.

Od prvih minuta gledali smo borbenu i intenzivnu utakmicu s raspoloženim vratarima. Riječ je o momčadima koje su ravnopravnih snaga, što se itekako vidjelo u prvom poluvremenu. Do 25. minute bio je to gotovo izjednačen dvoboj (13:12), Osijek je uglavnom imao minimalnu prednost, ali onda je zabljesnuo u zadnjih pet minuta. Na krilima Kuštrima Ninaja i Mateja Zrne iskoristili su pogreške gostiju te se prije odlaska u svlačionice sjajno odvojili na 18:14.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na početku drugog dijela susreta Bjelovar je odmah preko Jurišića i Šehića smanjio na 18:16, a onda su ponovno Zrno i Ninaj vratili na četiri pogotka razlike. U 36. minuti Purić je pak zabio za 21:16 i tako doveo svoju momčad do tada najveće prednosti. Kasnije se igralo uglavnom gol za gol, a domaćin je uspješno održavao svoje vodstvo. Trudili su se Bjelovarčani sustići razliku, imali su raspoloženog vratara, u par navrata došli i na „minus tri“, ali osječki je sastav ovaj put dominirao u drugom poluvremenu. Mirno su priveli utakmicu kraju, a Lulić iz gostujućih redova je u zadnjoj minuti postavio konačan rezultat s 37:34.

Eklić zadovoljan bodovima

Osijekov trener Damir Eklić bio je posebno zadovoljan zbog prvih domaćih bodova ove sezone:

"Čestitam svojoj ekipi na maksimalnoj požrtvovnosti. Nama je ovo stvarno bilo neophodno jer se velika nervoza unosila u naše redove zbog tih domaćih utakmica. Morali smo tu jednom probiti led. Međutim, imali smo i malu nesreću jer ovo nije Bjelovar s kojim smo igrali na početku sezone. Promijenili su trenera, igraju puno brže i organiziranije, imaju smisao, što je i sama utakmica pokazala. Ponavljam, čestitam cijeloj svojoj ekipi, a i i protivnicima. No, mi sada nećemo letjeti u nebo. Idemo dalje, čekaju nas novi dvoboji i novi treninzi."

S druge strane, gostujući trener Hrvoje Cikoja također je prokomentirao ogled:

"Na kraju je slavio Osijek, opet. Čestitke njihovom stožeru i dečkima - bila je to korektna, brza i lijepa utakmica s njihove strane."

Briljirali vratari, raspoloženi bili i strijelci

Najbolji strijelac na utakmici s 11 pogodaka bio je Vanja Šehić iz gostujućeg sastava. Među njegovim suigračima još su se istaknuli Petar Lulić sa sedam, odnosno Mateo Lukačec sa šest pogodaka. U bijelo-plavim redovima najefikasniji među strijelcima bio je Kuštrim Ninaj koji je osam puta pogađao. Roko Purić i David Čičak postigli su po sedam pogodaka, a Matej Zrno je šest puta tresao mrežu.

Zapažene učinke na susretu imali su vratari obje momčadi. Dok je Vasilije Vujović upisao 11 obrana, Dubravko Grgić je na drugoj strani parketa obranio čak 16 udaraca.

Prvi je pred kamere stao Grgić i prokomentirao omjer snaga na Zrinjevcu:

"Od samog početka smo dosta nervozno ušli u utakmicu, kao da smo mi morali osvojiti te bodove. Nismo mogli spojiti čvrstu obranu, bili smo dosta propusni, a u napadu nismo uspjeli igrati onako kako smo trebali. Ekipa Osijeka je bila dobra i rastrčana, moram pohvaliti i kolegu golmana koji je također imao puno obrana. Mislim da je prijelomni trenutak utakmice bila zadnja minuta prvog poluvremena. Osijek je iskoristio našu lošu igru, puno smo promašivali i pogađali stativu. Oni su, s druge strane, imali sreće, njima se valjda svaka naša lopta odbila u ruke."

 Kako kaže njegov kolega Vujović, bila je ovo dobra i kvalitetna utakmica:

"Pokazali smo da nam je mjesto u Premijer ligi. Bjelovar je jako iskusna ekipa, ali uspjeli smo ih pobijediti i drugi put, sada i na našem terenu. Bodovi nam puno znače i ovo nam je dobra uvertira za sljedeći dvoboj, zasigurno motivacija više. Vjerujem da su na utakmici ključne bile obrane vratara i kontre."

Rukometaši Osijeka trenutno su na sedmom mjestu prvenstvene tablice sa šest osvojenih bodova, a za petoplasiranim Bjelovarom zaostaju tek bod. U sljedećem kolu Eklićeva momčad gostuje u Trogiru dok će Bjelovar na domaćem parketu ugostiti PPD Zagreb. 


Izdvojeno

Reci što misliš!