Sport / Rukomet

ZAVRŠEN NIZ NAJTEŽIH OGLEDA

Poreč opravdao ulogu favorita protiv Osijeka

Poreč opravdao ulogu favorita protiv Osijeka
SMART agencija

U Istri zabljesnuo Karlo Vašarević, sljedeći vikend na Zrinjevac stiže Bjelovar

Rukometaši Osijeka poraženi su na gostovanju u Istri. U sklopu 9. kola Paket24 Premijer lige-Lige B, izabranici Damira Eklića izgubili su od Poreča koji je na domaćem parketu slavio s 28:25.

Ponovno smo gledali dva lica Osijekove momčadi. U prvom poluvremenu onaj borbeni i motivirani Osijek koji parira trećeplasiranoj momčadi lige, a u nastavku nešto drugačiju sliku. Prvi pogodak na utakmici pao je tek u trećoj minuti kada je Karlo Vašarević zabio za vodstvo gostiju, a domaćini su odmah izjednačili preko Rađakovića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uspio je osječki sastav ponovno povesti u 12. minuti pogotkom Dizdara, a tu su minimalnu prednost održavali sljedećih desetak minuta dok domaćini nisu preokrenuli u svoju korist. Gledali smo relativno izjednačen prvi dio susreta, a na odmor se pogotkom Bajana u 30. minuti otišlo s 15:13. Osijek je, može se reći, u prvom poluvremenu igrao „na pogon“ Purića i Vašarevića koji su zajedno upisali čak devet golova.

Odmah na početku drugog dijela Zrno je uspješno smanjio na 15:14, a onda je uslijedilo loših 15 minuta za njegovu ekipu. Porečani su u tom dijelu utakmice dominirali, a onda su preko Malinaricha u 46. minuti došli i do najveće prednosti s 23:16. Osječani su se pokušali vratiti, ali do kraja susreta su uspjeli tek smanjiti razliku. U posljednjih 15 sekundi zabili su čak dva pogotka preko svojih krila, Vašarevića i Ninaja, koji su postavili konačan rezultat na 28:25.

Upravo je Vašarević bio najistaknutiji pojedinac u kadru trenera Eklića sa osam postignutih pogodaka. Roko Purić četiri je puta zatresao mrežu.

Ova utakmica bila je posljednja u nizu onih najtežih dvoboja za Osječane. Naime, nakon susreta s momčadima koje su u TOP 3 lige – Zagreba, Sesveta i Poreča, red je na domaći ogled protiv Bjelovara. Utakmica je na rasporedu u subotu, 19. studenoga, s početkom u 18 sati. 


Izdvojeno

Reci što misliš!