Sport / Rukomet

gostovanje u poreču

Novi težak prvenstveni izazov za rukometaše Osijeka

Novi težak prvenstveni izazov za rukometaše Osijeka
SMART agencija

Susret protiv trećeplasirane ekipa Lige B na rasporedu je u 18 sati

Nakon dvije utakmice na domaćem parketu Zrinjevca, rukometaše Osijeka očekuje zanimljivo gostovanje. U sklopu 9. kola Paket24 Premijer lige-Lige B, momčad Damira Eklića putuje u Poreč gdje će u nedjelju od 18 sati odmjeriti snage s istoimenim protivnikom.

Ekipa Poreča trenutno je trećeplasirana na ljestvici Lige B s učinkom od pet pobjeda, jednim neriješenim ishodom i dva poraza. Remizirala je upravo u prošlom kolu na gostovanju kod Moslavine, a ranije je upisala poraze od momčadi Sesveta i Zagreba. U odnosu na dosadašnja kola, oslabljeni su za svog najboljeg strijelca, Filipa Perića, koji je  napustio njihove redove i potpisao za Handball Tirol do kraja sezone.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, rukometaši Osijeka i Poreča već su jednom odmjerili snage u prvenstvu. Još na samom početku u sklopu drugog kola Porečani su slavili na Zrinjevcu, a predvodio ih je upravo Filip Perić s osam postignutih pogodaka.

S druge strane, prvotimci Osijeka motivirani očekuju novo gostovanje. Dosad su upravo na gostujućim parketima uspjeli doći do svojih prvih premijerligaških bodova, a u Poreč idu sa željom za nadmetanjem. Priželjkuju jednu pravu rukometnu utakmicu, a to nam potvrđuje i trener Damir Eklić:

"Čeka nas jako zanimljivo gostovanje u Poreču. Jedna mala, akustična dvorana koja zna napraviti jednu lijepu rukometnu atmosferu. Prvi put nakon 12 godina Rukometni klub Osijek ide dalje od Zagreba i radujemo se toj utakmici protiv kvalitetnog protivnika koji će, po svemu sudeći, igrati Ligu za prvaka."

Rukometni klub Zagreb, Sesvete pa Poreč. Težak je raspored za Osječane, ali ovakvi dvoboji uvelike pridonose skupljanju premijerligaškog iskustva i rastu naše mlade momčadi. U nedjelju tako možemo očekivati motivirani Osijek, a preostaje nam za saznati hoće li ponovno uspjeti iznenaditi domaćina.


Izdvojeno

Reci što misliš!