Sport / Rukomet

PORAZ NA GOSTOVANJU

KTC u Križevcima bolji od Osijeka

KTC u Križevcima bolji od Osijeka
SMART agencija

Izabranici Damira Eklića okreću se pripremama za sljedeće kolo kada im u goste stiže PPD Zagreb

Na četvrtom gostovanju ove sezone rukometaši Osijeka ovaj put nisu uspjeli iznenaditi domaćina i doći do bodova. U šestom kolu Paket24 Premijer lige-Lige B, Osječani su poraženi u Križevcima kod KTC-a s 31:19.

Dosta su oprezno, s čvrstim obranama, oba sastava otvorila ovaj susret. U prvih osam minuta pala su tek četiri pogotka, a na semaforu je stajalo 3:1 za domaćine. U sljedeće dvije minute Kuštrim Ninaj dvaput je pogodio za 4:3 i doveo svoju momčad tek na minus jedan. Ipak, rukometaši KTC-a nisu ispuštali svoju prednost. Ubrzo su s tri uzastopna gola povisili na 7:3 i nastavili održavati stečenu razliku. U 20. minuti novi igrač Osijeka, Antonio Dizdar, smanjuje na 8:5. Ipak, do kraja prvog dijela susreta domaćini ponovno rezultatski bježe i s 15:9 odlaze na odmor u svlačionice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku su Osječani htjeli do izjednačenja, ali bila je ovo jedna od onih utakmica kada jednostavno lopta ne želi u gol. Tome su definitivno pridonijeli i sjajni domaći vratari koji su upisali 16 obrana. Rukometaši KTC-a bili su raspoloženiji i u nastavku susreta. Kako je pobjednik bio jasan i prije posljednjeg sučevog zvižduka, trener Damir Eklić u zadnjim je minutama dao priliku i mladim igračima. Upravo je Filip Carević pogotkom u 60. minuti za 31:19 postavio konačan rezultat.

Najučinkovitiji u bijelo-plavim redovima bio je kapetan Matej Zrno s četiri pogotka dok je Kuštrim Ninaj triput tresao mrežu. Podsjetimo, Osječani su ranije osvajali bodove na neugodnim gostovanjima kod Moslavine i Bjelovara, ali ovaj put nisu uspjeli iznenaditi domaćina.

Izabranici Damira Eklića odmah se okreću pripremama za novi prvenstveni izazov. U sljedećem kolu na domaćem parketu očekuju vodeću momčad Lige B – PPD Zagreb. Utakmica je na rasporedu u subotu, 29. listopada, s početkom u 18 sati.


Izdvojeno

Reci što misliš!