Sport / Rukomet

nakon intenzivnog treniranja

Završetak priprema Rukometnog Kluba Osijek

Završetak priprema Rukometnog Kluba Osijek
SMART agencija

Rukometaši Osijeka odigrali su čak 11 pripremnih utakmica, a sve kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću sezonu

Nakon nešto više od mjesec dana intenzivnog treniranja, rukometaši Osijeka završavaju s pripremama uoči početka nove sezone. Uz dosta izmijenjen i pomlađen kadar, momčad Osijeka će u Premijer ligu nakon 12 godina povesti i novi trener – Damir Eklić.

Provjere mobilnosti i fleksibilnosti kod fizioterapeuta Antonija Anića, kondicijski i dizački treninzi pa ulazak u dvoranu i rad na tehnici i taktici – sve su to prošli izabranici Damira Eklića kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću sezonu. Naime, nakon dugih 12 godina RK Osijek je izborio plasman u Paket24 Premijer ligu te se vraća među hrvatsku klupsku rukometnu elitu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U odnosu na momčad koja se prošle sezone borila u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever, bilo je dosta promjena u kadru. Klub je napustio Marko Romić koji je prešao u redove Ribole iz Kaštele, također novog premijerligaša. Oko nastavka suradnje nisu se uspjeli dogovoriti Domagoj Nedić, Tomislav Babić i Dino Vukušić koji će sada igrati za RK Valpovku, a otišao je i njihov vršnjak Dominik Šimatić koji je imao problema s ozljedama te koji zbog poslovnih obaveza neće moći pratiti tempo Premijer lige.

Bijelo-plave boje više neće braniti ni Noa Mandić koji će pojačati redove Spačve, a Vinkovci su novo radno mjesto i Marina Jurića koji je tamo dobio trenerski angažman. Filip Vuković i Mario Goluža Osijekov će dres zamijeniti onim đakovačkim, a klub su napustili i Hrvoje Pleše, Josip Repušić te Ivan Bošnjak.  

Prometno je bilo i na ulaznim vratima RK Osijeka. Osječke redove pojačali su srednji vanjski Roko Purić iz Maksimir Pastele te njegov imenjak Mandarić iz Đakova koji igra kao lijevi vanjski. Iz Spačve su nam stigli David Čičak, Matko Bolanča i Karlo Vašarević, a iz Crne Gore Vuk Mrvaljević.

Dosta se promijenila „krvna slika“ momčadi, ali jezgra ostaje ista – naglasak je na igračima poniklim u rukometnoj školi Osijeka. Trener Eklić tako primjerice može računati na vratara Vitu Medića, braću Carević, Eugena Kuzmu i Patrika Begovića, a ističe zadovoljstvo nakon viđenog na pripremama:

"S mladim ljudima je prekrasno raditi, dečki su divni i pokušavaju u svojim mogućnostima. Kao ljudi su odlični, a kao igrači su puni talenta s puno prostora za napredak. Nadamo se da ćemo u toku sezone uspjeti dovesti još jednog ljevorukog igrača koji može pokrivati poziciju desnog vanjskog", tvrdi Eklić.

Desni vanjski trenutna je boljka stručnog stožera koji na toj poziciji nema toliko igrača za rotaciju. Naime, David Čičak zasad je jedina opcija budući da se Fran Čurić oporavlja od ozljede zadobivene koncem prethodne sezone.

S obzirom na mladost ove ekipe, dogovoreno je više pripremnih susreta kako bi igrači stekli samopouzdanje i naučili igrati zajedno. Jake utakmice i jaki protivnici jedini su način da momčad raste, često je to tijekom priprema isticao Eklić.

"Pripreme smo odradili u Osijeku s odlascima na neke turnire. Igrali smo 11 utakmica s odličnim protivnicima iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Uvijek se može bolje i više. Treba postupno dizati način treniranja i dugoročno planirati jer imamo jako mladu ekipu", objašnjava šef stručnog stožera.

Među protivnicima je bilo dosta respektabilnih imena pa su rukometaši Osijeka odmjerili snage s igračima Nexea, Gorenja iz Velenja, Slobode iz Tuzle, ali i s novijim premijerligašima poput Moslavine i KTC-a.

Želja je, naravno, bila isprobati čitav kadar te otkriti onih sedam, osam igrača koji će činiti kostur momčadi. Nakon 12 godina Osijek se vraća u Premijer ligu, a kada se govori o ciljevima kluba, nema mjesta za euforiju.

"Ambicije kluba trebaju postupno rasti prateći mogućnosti samoga kluba. Naše ambicije su uvijek najveće, imamo pravo željeti i sanjati. Realnost nam kaže da je cilj siguran ostanak, kako i kada to budemo ostvarili, vrijeme će pokazati. Ono što znamo je da ćemo se boriti na gornjim granicama naših mogućnosti", tvrdi Eklić.

Rukometni klub Osijek premijerligašku će sezonu započeti u Ligi B gdje će u 14 kola igrati s momčadima PPD Zagreba, Sesveta, Poreča i Bjelovara, KTC-a, Moslavine i Trogira. Prva utakmica na rasporedu je ovu nedjelju, a protivnik nam je dobro znan još od prošle sezone – Sesvete. Prošle sezone ugostili smo ih u četvrtfinalu Kupa, a sada idemo na gostovanje. Utakmica je na rasporedu 11. rujna u 19 sati.  


Izdvojeno

Reci što misliš!