Sport / Rukomet

razmjena znanja i iskustava

Održan prvi seminar za trenere Slavonije i Baranje u organizaciji RK Osijek

Održan prvi seminar za trenere Slavonije i Baranje u organizaciji RK Osijek

Po prvi puta organiziran je rukometni teorijski seminar u Slavoniji

Prošle nedjelje, 29. svibnja, u ŠD Zrinjevac održao se seminar za trenere iz Slavonije i Baranje u organizaciji RK Osijek. Cilj seminara bio je okupljanje trenera iz regije, razmjena iskustva i stjecanje novih znanja. Na seminaru su predavači iz Slovenije i Hrvatske okupljenima pokušali približiti novu metodu treninga nazvanu Handball Evolution.

Handball Evolution indirektne su metode treninga osmišljene su tako da mladi igrači, polaznici škole rukometa, kroz integralno učenje rukometa samostalno otkriju rješenje metodskih problema koje pred njih postavljaju njihovi treneri. Time je trening usmjeren na cjelovit razvoj mladih sportaša. Ovu revolucionarnu metodu predstavili su Aljaž Pavlić iz Slovenije, te Marija Papić iz Hrvatske koja je provodila testiranje golmana/golmanica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Po prvi puta smo organizirali teorijski seminar u Slavoniji i zadovoljni smo odazivom trenera, kao i održanim predavanjima. Svi predavači i treneri su iznimno zadovoljni seminarom i sa sobom će u svoje klubove ponijeti nova znanja koja su naučili na ovome seminaru“ – izjavio je Damir Eklić pomoćni trener RK Osijeka i organizator seminara.

Prvo predavanje održao je Robert Papić na temu razvoja kluba kroz vođenje djece od mlađih uzrasta do seniora. Istaknuo je kako mu je drago da je organiziran jedan ovakav seminar, jer nema boljeg prijenosa iskustva od žive riječi i kontakta između trenera.

„Lijepo mi je bilo vidjeti i mlade polaznike rukometne akademije koji su sudjelovali na predavanjima, jer na njima ostaje budućnost rukometa. Nadam se da će ovakav tip seminara zaživjeti i da će se organizirati svake godine.“

Drugo predavanje organizirao je Aljaž Papić (EHF Master Coach) iz Slovenije na temu golmanskog fokusa. Izjavio je kako je ključno što klub ima viziju kako razvijati igrače, trenere i ostalo stručno osoblje, jer to je jedini pravi put za klub da dostigne vrhunsku razinu. Istaknuo je kako mu je ovo prvi posjet Osijeku: „Grad je prekrasan i zahvaljujem organizatorima na srdačnom gostoprimstvu. Nadam se da ćemo se vidjeti i dogodine.“

U pauzi između predavanja, Marija Papić (EHF Master Coach) održala je testiranje golmana/golmanica prema Handball Evolution metodi: „Testirali smo ukupno 13 vratara. Uskoro će dobiti rezultate i naš prijedlog programa rada za razvoj sposobnosti, koje bi im trebale omogućiti efikasnije izvođenje vratarskih pokreta. Ugodno me iznenadio broj trenera i vratara koji su sudjelovali na seminaru i tako pokazali da žele naučiti nešto novo.“ Istaknula je kako je posebna vrijednost ovakvih okupljanja neformalni dio druženja u kojem treneri mogu razmijeniti iskustva rada.

Svi sugovornici su pohvalili organizatore za dobro odrađen posao i istaknuli kako se nadaju da će ovakav tip seminara postati tradicija.

„Zahvaljujem cijelom klubu, volonterima i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja. Sličnih događaja će biti još u sklopu projekta „Izaberi rukomet, izaberi Osijek. Pozivam sve da se družimo i sljedeće godine u što većem broju“ – zaključio je Eklić.


Izdvojeno

Reci što misliš!