Sport / Rukomet

visoka pobjeda uz kohortu

Pobjedom u derbiju RK Osijek trasirao put u Premijer ligu

Pobjedom u derbiju RK Osijek trasirao put u Premijer ligu

„Jednostavno, ovakva potpora s tribina se preslikava na igru i čini se da ti dečki u ovom trenutku nemaju limita“, tvrdi trener Dag Kovačević

Izabranici Daga Kovačevića sve su bliže plasmanu u Premijer ligu. U sklopu 23. kola Prve hrvatske rukometne lige Sjever, u ogledu vodećih momčadi Osječani su na domaćem parketu uvjerljivo svladali Čakovec s 36-24.

Derbi kola donio je susret vodećeg Osijeka i dotad drugoplasiranog Čakovca, a s obzirom na stanja momčadi, očekivala se neizvjesna utakmica. Čakovčani su na Zrinjevac dolazili kao najefikasnija momčad lige, s nizom od osam prvenstvenih pobjeda i čak dvojicom igrača među prva tri strijelca lige. Ipak, neizvjesne su bile samo prve dvije minute u kojima su mreže mirovale.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poveli su Osječani pogotkom Frana Čurića u trećoj minuti utakmice, a Zrno je odmah povisio na 2-0. Prvi strijelac lige Matej Ćuk ubrzo smanjuje na 2-1, a onda kreće uspješan niz domaćina. Prvi se u strijelce upisuje Vukušić, zatim Zrno dvaput trese mrežu, a onda u osmoj minuti Vuković u obrambenom dijelu krade loptu te zabija preko gotovo cijelog terena za 6-1. Vuković poentira ponovno u desetoj minuti, ovaj put za 7-2 i izaziva oduševljenje na tribinama.

Spektakl u Zrinjevcu

Znali smo da će biti teško ponoviti atmosferu s četvrtfinala Kupa, ali danas smo u Zrinjevcu ponovno gledali spektakl. Sjajna atmosfera na tribinama zasigurno je utjecala na izvedbu naših rukometaša koji su nadigrali prvog konkurenta te na odmor u svlačionice otišli s uvjerljivih 19-9 što je Kohorta ispratila navijanjem „šampioni“.

U drugom dijelu susreta nastavio se odličan učinak Osijekovih igrača. Već u 32. minuti Tomislav Babić lijepo zaokružuje na 20-10, a odmah nakon njega Šimatić i Repušić povisuju na 22-10. U 41. minuti Matej Zrno trese mrežu za 27-13 i najveću prednost Osijeka na utakmici. Da skratimo – čvrsta obrana, sjajni učinci vratara, pregršt lijepih poteza, ukradenih lopti i kontri te raspoloženi strijelci. Uz onakvu podršku s tribina, ni drugoplasirani Čakovec nije mogao ugroziti Osječane. Konačan rezultat postavio je Hrvoje Pleše pogotkom u zadnjoj minuti.  

Pljesak s tribina danas je često izazivao vratar Marko Romić koji je upisao čak 13 obrana, a posljednjih deset minuta dostojno ga je zamijenio Vujović. Najbolji strijelac u redovima Osijeka bio je kapetan Matej Zrno sa šest pogodaka, a po pet puta su mrežu zatresli Matej Radović i Filip Vuković koji nam je prokomentirao susret:

"Gotov je i derbi kola. Borili smo se, igrali jako dobru obranu, a onda trčali u tranziciju i zabijali brze i lake golove zbog čega je i velika razlika u rezultatu. Hvala Kohorti što je opet došla, bez njih ovo vjerojatno ne bi ovako izgledalo."

Uvjerljivi lideri prvenstva, slijedi Požega

Osječki je sastav ovom pobjedom dodatno učvrstio vodeću poziciju tablice te se približio plasmanu u Premijer ligu. S 38 bodova u 22 odigrana susreta uvjerljivi su lideri prvenstva, a drugoplasirani je sada križevački KTC s pet bodova manje. Osječani briljiraju od samog početka sezone, ali podrška s tribina Zrinjevca kao da je sve podigla na jedan još veći nivo. Toga je svjestan i trener Dag Kovačević:

"Mi smo i dosad igrali dobro i bili prvi, ali prekretnica u cijeloj ovoj priči je popunjena dvorana u srijedu protiv Sesveta. Danas se to opet dogodilo – došao nas je podržati velik broj gledatelja i, naravno, Kohorta kojoj ovom prilikom doista zahvaljujemo na fenomenalnoj podršci. Jednostavno, ovakva potpora s tribina se preslikava na igru i čini se da ti dečki u ovom trenutku nemaju limita."

A osim limita, nemaju ni vremena za odmor jer ih već u srijedu očekuje još jedan derbi. Dok ostale ekipe odlaze na zasluženu kratku pauzu, rukometaši Osijeka prvo moraju odigrati zaostalu utakmicu 20. kola protiv Požege.

"Ova nam je utakmica bila dosta bitna da mirno uđemo u zadnja četiri kola s prednošću koja nam garantira mir. Međutim, to nam nije limit – mi želimo pobijediti i u Požegi, ali i sve do kraja. A ako ovako nastavimo igrati, vjerujem da ćemo uspjeti", zaključuje šef stručnog stožera. 


Izdvojeno

Reci što misliš!