Sport / Rukomet

gaze dalje

Osječani svladali momčad Dugog Sela, u Kupu stižu Sesvete

Osječani svladali momčad Dugog Sela, u Kupu stižu Sesvete

U novom prvenstvenom kolu rukometaši Osijeka na Zrinjevcu slavili nad MRK Dugo Selo s 39-34

Rukometaši Osijeka vraćaju se na pobjedničke staze. U okviru 19. kola Prve hrvatske rukometne lige Sjever, u nedjelju su na domaćem parketu svladali momčad Dugog Sela s 39-34.

Novo prvenstveno kolo na rasporedu je imalo zahtjevan ogled za Osječane. U SD Zrinjevac dolazila je ekipa Dugog Sela koja znatno je napredovala u proljetnoj polusezoni, a na krilima četiri pobjede u pet odigranih susreta, dolazila je u goste imajući na umu da nema što izgubiti u ogledu s vodećim Osijekom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već od prve minute bilo je jasno da ćemo gledati tvrdu utakmicu. Poveli su gosti pogotkom Viktora Kocipera, a Tomislav Babić odmah je izjednačio. Nakon što je Deronja uspješno izveo sedmerac, u strijelce su se odmah upisali i Vuković i Šimatić i tako u petoj minuti doveli svoju ekipu u vodstvo s 3-2. No, igrači Dugog Sela odmah su preokrenuli preko Neralića i Kocipera. Gol za gol, tako je proteklo prvo poluvrijeme u kojem nijedan protivnik nije preuzeo inicijativu.

Pokušali su gosti odvojiti se pa su od 12. minute Jurakić i Deronja pogodili za dva gola prednosti (6-8), no izabranici Daga Kovačevića odmah su reagirali i već je u 16. minuti na semaforu stajalo 9-9. Zatim su i Osječani pokušali povesti, triput su uzastopno pogađali Čurić i Mandić i doveli svoju momčad na 13-12, no gosti su odmah poravnali. Kakvo je bilo poluvrijeme, takav je bio i rezultat po isteku 30. minute  – 18-18.

U drugom dijelu susreta Osječani preuzeli inicijativu 

Drugi dio susreta započeo je u sličnom tonu, ali ipak su se u 36. minuti osječki prvotimci uspjeli rezultatski odvojiti na malo duži period. Kombinacijama Goluže i Babića dolaze na 24-22, a minutu kasnije i na 25-23 nakon što je Čurić sjajno presjekao loptu i poentirao iz kontre.

No, ubrzo su reagirali i gostujući igrači pa preko Brauta i Agatića u 44. minuti izjednačili, ipak po posljednji put na ovom susretu jer Osječani ponovno okreću rezultat u svoju korist. U 50. minuti domaćini kreiraju uspješan niz – u strijelce se redom upisuju Repušić, Radović i Čurić koji povećavaju prednost na 34-29. Tu je već postalo jasnije da će bodovi ostati u Zrinjevcu pa su Osječani mogli mirno privesti utakmicu kraju. Zanimljivo, posljednja tri pogotka za domaći sastav zabio je Matej Radović koji je u 60. minuti postavio i konačan rezultat od 39-34.

Posebno raspoložen u redovima Osijeka bio je Fran Čurić, desni vanjski koji se s čak devet pogodaka prometnuo u prvo ime susreta. Evo što on kaže o dvoboju: "Otvorili smo utakmicu malo u grču. Znali smo da nas čeka zahtjevan dvoboj, ne podcjenjujemo protivnika. Nismo dobro igrali u obrani, nedostajalo nam je agresivnosti, pogotovo u tom prvom dijelu. No, na poluvremenu smo razbistrili glave i na kraju uspjeli mirno privesti utakmicu kraju."

Uz Čurića, vrlo dobre učinke imali su i Matej Radović koji je postigao šest pogodaka, Filip Vuković koji se pak pet puta upisao u strijelce te Mario Goluža koji je bio autor četiri gola.

Zadržali vodeću poziciju, upitno odigravanje derbija sljedećeg vikenda

Svoj osvrt na ogled s Dugim Selom dao je i trener Dag Kovačević: "Imali smo dosta poteškoća na početku. To je obično tako kad u utakmicu ne uđeš dovoljno agresivno, a protiv sebe imaš jednu mladu i motiviranu ekipu koja nema što izgubiti – gostuje kod prvog na ljestvici i nema nikakav imperativ. Nismo bili dovoljno agresivni, a i golmani nam se nisu razbranili pa neko vrijeme nismo uspjeli napraviti značajniju prednost. Ipak, u drugom poluvremenu smo se poboljšali – postali smo agresivniji, naš je vratar upisao nekoliko obrana pa onda više nije bilo upitno da ćemo pobijediti."

Ova pobjeda omogućila je osječkom sastavu da zadrži vodeće mjesto prvenstvene tablice s 32 osvojena boda. Prvi pratitelj najefikasnijoj momčadi lige trenutno je momčad Požege koja kao drugoplasirana ima dva boda manje. A, upravo bi Požega trebala biti sljedeći protivnik Osječana. Veliki slavonski derbi, ali i dvoboj glavnih konkurenata za ulazak u Premijer ligu, na rasporedu bi trebao biti sljedećeg vikenda, no odigravanje utakmice sljedeće subote za sada je upitno.

"Idući vikend trebali bi igrati protiv Požege, ali spominje se eventualna odgoda. U ovom trenutku to nas ne zanima previše – koji god datum bio, mi svaku utakmicu moramo ići na pobjedu, s tim da u ovom trenutku sigurno moramo pojačati razinu svoje igre", zaključuje Kovačević. 

Osijek saznao protivnika za četvrtfinale Kupa – na Zrinjevac stižu Sesvete

U Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza, koncem prošlog tjedna izvučeni su parovi četvrtfinala Hrvatskog rukometnog kupa. Među osam klubova u bubnju bio je i naš RK Osijek kojeg su kuglice ovaj put spojile sa Sesvetama.  

Povjerenik za natjecanje, Ante Ančić te voditelj natjecanja, Bojan Filipović rukovodili su ždrijebom koji je bio poludirigiran. Naime, Osijek je jedina momčad koja, od osam klubova koji su osigurali ovu fazu natjecanja, ne igra u Paket24 Premijer ligi, već se natječe u 1. HRL Sjever. Upravo zbog tog statusa, ždrijeb je bio poludirigiran samo kad je bilo riječ o Osijeku koji je tako automatski stekao pravo da bude domaćin u četvrtfinalu.

A, kuglice su se onda pobrinule da na Zrinjevcu bude pravi spektakl pa nas tako spojile sa Sesvetama, inače trećeplasiranom ekipom lige za prvaka, ekipom koja je odmah iza Zagreba i Nexea.

U ovom krugu natjecanja igrat će se samo jedna utakmica koja je trenutno zakazana za 6. travnja. U slučaju da po isteku 60 minuta bude neriješeno, pobjednik će se odlučiti pucanjem sedmeraca. A, četiri momčadi koje pobijede i osiguraju polufinale, igrat će Završnicu Kupa koja je ove godine na rasporedu od 12. do 15. svibnja u Poreču.

Osim RK Osijeka i MRK Sesveta, sudionici četvrtfinala Kupa su i: RK PPD Zagreb, RK Nexe, RK Dubrava, RK Poreč, RK Moslavina te RK Bjelovar. 


Izdvojeno

Reci što misliš!