Sport / Rukomet

i dalje vodeći

Rukometaši Osijeka upisali tek drugi ovosezonski poraz

Rukometaši Osijeka upisali tek drugi ovosezonski poraz

Osječani na teškom gostovanju poraženi s 32:29, ipak zadržali vrh ljestvice

U sklopu 18. kola Prve hrvatske rukometne lige Sjever, izabranici Daga Kovačevića izgubili su u gostima kod MRK Ivanića s 32:29 i tako upisali tek drugi poraz ove sezone. No, unatoč takvom rezultatu, ostaju vodeća momčad prvenstva.

Prvi ogled ovog kola domaćini su najavljivali kao veliku utakmicu, a na tribinama SD Žeravinec skupilo se 200-njak ljudi koji su došli pogledati ovaj zanimljiv dvoboj. Utakmicu je otvorio Tomislav Babić pogotkom za početno vodstvo Osijeka, a domaćini su odmah izjednačili preko Zajeca. U sljedećoj minuti Zrno realizira sedmerac, a onda rukometaši Ivanića preokreću rezultat u svoju korist i u petoj minuti vode 4:2. Osječani odmah reagiraju pa Jurić i Radović ravnaju rezultat. Već u ranoj fazi utakmice bilo je potvrđeno da kod Ivanića neće biti lako gostovanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od 12. minute domaći igrači postižu tri gola zaredom i dolaze u tada najveću prednost na utakmici – 10:5. Osječani pokušavaju sustići razliku pa desetak minuta kasnije, nakon dva uzastopna pogotka Marija Goluže, smanjuju na 13:10. Do kraja prvog dijela susreta rukometaši Osijeka odigrali su malo čvršće u obrani, a malo efikasnije u napadu pa se na pauzu otišlo s nešto manjom razlikom – 17:15.

Repušić i Radović najučinkovitiji, slijedi ogled s momčadi Dugog Sela

Drugo poluvrijeme otvaraju odvažni domaćini koji preko Lovre Maleca povećavaju svoju prednost. Ipak, ekipa Osijeka odmah odgovara – Babić i Repušić upisuju se u strijelce i smanjuju na samo 19:18. U 38. minuti ponovno zabija Josip Repušić, a onda i Fran Čurić čijim pogotkom Osijek izjednačuje na 21:21. Činilo se da će igrači Daga Kovačevića možda moći preokrenuti rezultat u svoju korist, no tandem Leon i Doroteo Lukačec, ponajbolji strijelci lige, a onda i Teo Glumac potrudili su se da se to ne dogodi i povisili na 26:22. Trudili su se Osječani do posljednjeg sučevog zvižduka, no naposljetku su poraženi s 32:29.

U našim redovima najefikasniji su bili Josip Repušić i Matej Radović koji su se po šest puta upisali u strijelce. Mario Goluža i Tomislav Babić postigli su pak četiri pogotka na utakmici.

Ovim porazom prekinut je fantastičan niz od deset utakmica bez poraza u prvenstvu. Podsjetimo, Osječani su zadnji put poraženi krajem listopada kada su u infarktnoj završnici izgubili od Požege s 27:28. No, unatoč ovom porazu, momčad trenera Kovačevića ostaje na samom čelu ligaške ljestvice s 30 bodova. Naši rukometaši odmah se okreću novim obvezama i pripremama za sljedeće kolo. Tako će idući vikend na domaćem parketu ugostiti MRK Dugo Selo, ekipu koja je sjajno otvorila drugi dio sezone i upisala četiri značajne pobjede. 


Izdvojeno

Reci što misliš!