Sport / Rukomet

Nova dva boda stižu iz Križevaca

Pobjedom u derbiju Osječani povećali prednost ispred konkurencije u 1. HRL

Pobjedom u derbiju Osječani povećali prednost ispred konkurencije u 1. HRL

Rukometaši Osijeka u prvenstvenom derbiju uvjerljivo svladali KTC s 23:29

Izabranici Daga Kovačevića upisuju i drugu pobjedu ovog tjedna. U sklopu 16. kola Prve hrvatske rukometne lige Sjever, Osječani su u Križevcima svladali KTC s 23:29.

Tri dana nakon napetog dvoboja s Varaždinom u Kupu, pred momčadi Osijeka bio je još jedan težak susret – prvenstveni derbi s KTC-om. Ekipa KTC-a trenutno je četvrtoplasirana momčad lige, jedna od kandidata za sam vrh tablice, a tako su se naši igrači s oprezom pripremali za današnji ogled.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi pogodak na utakmici zabio je Tomislav Babić u drugoj minuti susreta, a domaćini su odmah izjednačili preko Markovića. Prvih desetak minuta gledali smo poprilično ravnopravan dvoboj, a onda je u 14. minuti pogotkom Perajice domaća momčad povela s 8:6. Ipak, već u 20. minuti Osječani pogocima Čurića i Vukovića izjednačuju na 10:10, a onda u završnici prvog dijela susreta rezultat preokreću na svoju stranu. Zabijaju Zrno, Šimatić i Lukac koji već u 27. minuti postavlja 12:14, rezultat s kojim se odlazi na odmor u svlačionice.

U drugo poluvrijeme rukometaši Osijeka ulaze odlučniji pa pogocima Radovića i Vukovića povećavaju vodstvo na 12:16 i time stvaraju prednost koju održavaju do kraja susreta. Od 41. minute Čurić s dva uzastopna pogotka dovodi svoju momčad u prednost od šest golova razlike, a ekipa KTC-a odmah preko Perajice i Mršića smanjuje na 17:21. Pred sam kraj Osječani ostvaruju najveće vodstvo na današnjem susretu – pogotkom Čurića u 58. minuti dolaze na 21:29, a domaćini golovima Perajice i Maričića u zadnjoj minuti postavljaju konačan rezultat od 23:29. Druga utakmica ovog tjedna – druga pobjeda Osječana!

Najefikasniji u redovima Osijeka bio je Fran Čurić sa šest postignutih pogodaka. Matej Radović i Filip Vuković pet su se puta upisali u strijelce, a Matej Zrno je četiri puta zatresao protivničku mrežu.

Nakon nove pobjede, izabranici Daga Kovačevića zadržali su vodeću poziciju 1. HRL Sjever s 28 osvojenih bodova. Drugoplasirana je Požega koja je u ovom kolu remizirala s momčadi Novog Zagreba pa sada za Osijekom zaostaje dva boda. U sljedećem kolu Osječane očekuje mali slavonski derbi – iduću će subotu na svom Zrinjevcu ugostiti rukometaše Đakova. 


Izdvojeno

Reci što misliš!