Sport / Rukomet

veliki uspjeh

Veliko iznenađenje u Kupu, Osječani izbacili premijerligaša

Veliko iznenađenje u Kupu, Osječani izbacili premijerligaša

U napetoj završnici Osječani se fantastično vratili u utakmicu pa slavili s 31:30 nad premijerligašem

Rukometaši Osijeka osigurali su četvrtfinale Hrvatskog kupa! U napetom dvoboju s premijerligašem iz Varaždina, Osječani su bili uspješniji, na krilima navijača preokrenuli rezultat pa slavili s 31:30.

Momčad Varaždina trenutni je premijerligaš koji je i ove sezone nakon 14 kola osigurao Ligu za prvaka. Iskusna ekipa dolazila je na Zrinjevac, a tako je pred Osječanima bio veliki ispit i teška borba za prolazak u sljedeći krug Kupa. Motivirani i nabrijani, rukometaši Osijeka sjajno su otvorili susret pa su nakon prve četiri minute vodili 3:0. Gosti tu pokušavaju sustići razliku, a u 10. minuti Fabijan Grubišić smanjuje na 5:4. No, naši igrači ponovno bježe – uz dva pogotka Zrne i jedan Čurića, na semaforu je stajalo 8:4.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak, Varaždinci ubrzo pokazuju svoju kvalitetu i dokazuju da ćemo gledati vrlo neizvjestan dvoboj. U 20. minuti ponovno zabija Fabijan Grubišić, inače najveća prijetnja Osijekovim vratarima, koji sada sa sedam metara izjednačuje na 10:10. U posljednjih deset minuta, uz tri obrane Marka Romića, rukometaši Osijeka uspijevaju ponovno se rezultatski odvojiti pa na odmor odlaze sa 17:15. 

U drugo poluvrijeme bolje ušao Varaždin, Osijeku pripala završnica susreta

U drugi dio susreta bolje je krenuo Varaždin. Golovima Grubišića i Marčeca ubrzo su izjednačili, a onda uskoro i poveli. Do 44. minute Osijek je još uspijevao hvatati razliku, a onda su Marčec, Sklepić i Grubišić doveli svoju momčad u nešto veću prednost od 22:26. Neki su možda mislili da je tu kraj i da je pobjednik poznat, ali izabranici Daga Kovačevića nisu odustajali.

U 51. minuti iz gostujućih redova zabija Trojko i postavlja 24:28, a onda kreće rapsodija Osječana. Praćeni pljeskom i ovacijama s tribina, naši su rukometaši letjeli po terenu i fantastično odigrali posljednjih deset minuta susreta. Sve je pokrenuo opet sjajni kapetan Matej Zrno koji je zabio tri pogotka u završnici, a Zrinjevac je euforično slavio i pogotke Babića, Čurića i Radovića. Kada je bilo najpotrebnije, Vujović je skinuo četiri šuta Varaždinaca na gol i uvelike pomogao svojoj momčadi. Gosti tako od 51. do 57. minute nisu uspjeli realizirati nijedan udarac, a Osječani su zaredali šest pogodaka.

U 57. minuti tako je bilo 30:28, ali u brzim kontrama Trojko i Šestak izjednačuju na 30:30. U posljednjoj minuti Čurić zabija za novo vodstvo Osijeka, a pet sekundi pred kraj gosti bježe u napad. Nakon prekršaja, Grubišić je imao priliku šutirati izvana s devet metara, ali udarac završava u bloku osječkih redova za veliko slavlje na Zrinjevcu. Osijek je u fantastičnoj završnici svladao jednog od ponajboljih hrvatskih klubova i osigurao četvrtfinale Kupa!

RK Osijek među rukometnom elitom

Sretni, zadovoljni i ponosni bili su rukometaši Osijeka, a to nam je potvrdio i pivot Tomislav Babić:

"Ovo je dokaz da jako dobro treniramo i da se klub digao na veći nivo. Ovdje igraju uglavnom domaći momci kojima još jednom želim čestitati. Pokazali smo da se u Osijeku igra dobar rukomet i da je Zrinjevac i dalje za mnoge ekipe u državi neosvojiva tvrđava. Isto tako, ovo je dokaz da je ova ekipa ponosna i da ima ono nešto. Iako je 16 minuta do kraja bilo tri razlike, na time outu smo svi zajedno skupili glave i rekli da možemo izgubiti, ali ako ćemo izgubiti, da će se morati itekako namučiti da nas dobiju. Uvijek idemo 100% što god da bilo. Možda bi u našoj situaciji neki kalkulirali jer imamo teško gostovanje u subotu kod KTC-a, ali pokazali smo još jednom da ovdje ne puštamo nikome."

Najefikasniji u kadru Osijeka bio je Matej Zrno s 11 postignutih pogodaka. Fran Čurić i Tomislav Babić četiri su se puta upisali u strijelce. Što se tiče vratara, Romić je upisao sedam obrana, a Vujović, koji je igrao posljednjih desetak minuta, četiri velike obrane.

Znali smo kam' smo došli, tako su gostujući treneri tješili svoje rukometaše koji su razočarano sjedili na parketu nakon tijesnog poraza. Dokaz je to da se u Osijeku gradi lijepa rukometna priča te da RK Osijek zbog ovosezonskih rezultata cijene i kao dostojnog protivnika doživljavaju i klubovi iz Premijer lige.

Rukometni klub Osijek jedan je od osam klubova koji su osigurali četvrtfinale. Uz Poreč, Dubravu, Sesvete, Moslavinu, Bjelovar, Nexe i Zagreb, Osijek je jedini klub koji ne dolazi iz Premijer lige. Pa s kime nas god kuglice spoje u ždrijebu četvrtfinala, treba biti itekako ponosan na ovo dosad postignuto. 


Izdvojeno

Reci što misliš!