Sport / Rukomet

jurić i repušić najefikasniji

Rukometaši Osijeka pobjedom otvorili proljetni dio sezone

Rukometaši Osijeka pobjedom otvorili proljetni dio sezone

Izabranici Daga Kovačevića u 14. kolu u gostima svladali Maksimir Pastelu s 23:27

Nakon gotovo dva mjeseca stanke, ove se subote na parkete vratila Prva hrvatska rukometna liga Sjever. Drugi dio sezone utakmicom su otvorile momčadi Maksimir Pastele i Osijeka, a uspješniji su bili naši rukometaši. U sklopu 14. kola Osječani su u popularnoj Kutiji šibica slavili s 23:27 te osvojili prva dva boda proljetne polusezone.

Prvi pogodak na susretu pao je tek u trećoj minuti, i to iz sedmerca – strijelac je bio naš Matej Zrno. Već sljedeće minute dosuđen je kazneni udarac s druge strane, no Kocen ga ne uspijeva realizirati, a pogotkom Repušića Osječani odmah dolaze u vodstvo od 2:0.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U desetoj minuti Fran Čurić započinje uspješan niz gostujuće ekipe, a dvije minute kasnije dovršava ga Marin Jurić koji postavlja rezultat od 3:7. Pokušavaju rukometaši Maksimir Pastele smanjiti razliku, no najviše što uspijevaju je doći tek na dva gola zaostatka. Posljednji koji u prvom dijelu susreta trese mrežu je naš Josip Repušić koji u 27. minuti zabija za 11:14. Imali su domaćini priliku u zadnjoj minuti sa sedam metara, no tada promašaj upisuje i Tomšić, pa se u svlačionice odlazi s 11:14 na semaforu.  

Drugo poluvrijeme pogotkom otvara Dominik Šimatić koji odmah povisuje na 11:15. Od 33. minute redaju se golovi Babića, Jurića i Zrne pa u 37. minuti Osječani prvi put na utakmici dolaze na šest pogodaka prednosti. Kod domaćina Kocen i Šehić pokušavaju ublažiti zaostatak, no s druge strane kapetan Matej Zrno s dva uzastopna realizirana sedmerca u 44. minuti dovodi svoju momčad na 14:22, pa postaje sve jasnije kome će pripasti prvi ogled proljetne polusezone.

Jurić i Repušić najučinkovitiji, Osječani ostaju na samom vrhu ljestvice

U 49. minuti Jurić zabija za 17:25, a onda kao da se bude domaći igrači koji u posljednjih deset minuta čak šest puta tresu mrežu Osijekovog vratara. U momčadi Daga Kovačevića zabijaju tek Repušić i Radović, no i s nešto slabijim učinkom pred kraj susreta upisuju prvu pobjedu u drugom dijelu sezone. Konačan rezultat od 23:27 postavlja Lovro Randić iz zagrebačkih redova.

Najefikasniji u kadru Osijeka bili su srednji vanjski Marin Jurić i Josip Repušić, desno krilo i povratnik u osječkim redovima  - obojica su se šest puta upisala u strijelce. Dobre učinke imali su i Matej Zrno te Matej Radović koji su postigli po četiri pogotka.

Ovom pobjedom izabranici Daga Kovačevića za sada ostaju na vodećoj poziciji 1. HRL Sjever s 24 osvojena boda u 14 odigranih susreta. U sljedećem će kolu prvi put ove godine igrati službenu utakmicu na domaćem parketu. Prvi gosti na Zrinjevcu bit će rukometaši Vidovca, trenutno pretposljednje momčadi lige. Utakmica je na rasporedu iduću subotu.


Izdvojeno

Reci što misliš!