Sport / Rukomet

stigla i pojačanja

Rukometaši Osijeka kreću u proljetni dio s ciljem plasmana u Premijer ligu

Rukometaši Osijeka kreću u proljetni dio s ciljem plasmana u Premijer ligu

Proljetni dio sezone otvaraju rukometaši Maksimir Pastele i Osijeka, derbi na rasporedu u subotu od 12:45 sati

Nakon gotovo dva mjeseca pauze, ovaj nas vikend očekuje nastavak Prve hrvatske rukometne lige Sjever. Rukometaši Osijeka tako privode svoje pripreme kraju, a proljetni dio sezone otvorit će gostujućom utakmicom protiv momčadi Maksimir Pastele. U sklopu 14. kola 1. HRL Sjever igrat će u SD Trešnjevka, popularnoj Kutiji šibica, a početak susreta je u 12:45 sati.

Nakon odigrane zaostale utakmice sa zagrebačkim Metalcem 19. prosinca, Osječani su među posljednjim ekipama otišli na prvenstvenu stanku. Uslijedio je zasluženi odmor za jesenske prvake, a onda početkom siječnja i povratak treniranju. Forma se prvo brusila u dizačkom klubu, a uskoro se krenulo s nešto intenzivnijim treninzima na parketu Zrinjevca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pripremno razdoblje poslužilo je i za prijateljske susrete. Izabranici Daga Kovačevića tijekom siječnja odmjerili su snage s klubovima iz 1. HRL Sjever kao što su Ivanić, Virovitica i Đakovo, ali i s nekim članovima Premijer lige, odnosno vinkovačkom Spačvom i Moslavinom. Cilj je bio vidjeti kako Osijek stoji u borbi s ekipama iz najvišeg ranga natjecanja i na čemu se još mora poraditi kako bi u nadolazećim sezonama i sam postao respektabilan premijerligaš.

"Pokušali smo u ovom dijelu priprema odigrati par utakmica s premijerligašima da vidimo gdje smo. Takvim utakmicama stremimo, cilj je da ih u sljedećim godinama igramo. Imali smo odlične utakmice, zadnju smo igrali s Moslavinom u Kutini, što nam je također bio cilj da isprobamo i gostujuće terene. Dali smo priliku svima te je to bio zadnji pripremni susret pred prvenstvo. U subotu nas očekuje to gostovanje kod Maksimir Pastele, svojevrstan derbi jer su i oni u gornjem dijelu tablice", kratko je pripreme rezimirao pomoćni trener Damir Eklić.

Osječani napokon kompletni, iz Bjelovara se vratio Repušić

Momčad Osijeka za nastavak će sezone konačno biti kompletna. Kako ističe glavni trener Dag Kovačević, svi su zdravi i spremno očekuju nastavak prvenstva. Tomislav Babić prošao je proces rehabilitacije, dobivao je određenu minutažu još i prije odlaska na pauzu, a sada potpuno spreman dočekuje nove izazove. Novost u kadru Osječana je i povratak desnog krila Josipa Repušića, bivšeg Osijekovog igrača koji je posljednje četiri godine nosio dres Bjelovara pa ima i iskustvo igranja u Premijer ligi. Još ranije stigli su lijevi vanjski Mario Goluža iz Dugog Sela te vratar Marko Romić iz Spačve. U odnosu na početak sezone, redove Osijeka napustili su Marko Mudrovčić i Tomas Edl koji su prešli u Borovo te Matej Pavlović i Marko Žganjer koji će u narednoj polusezoni na Zrinjevac doći kao igrači Đakova.

U pravu je trener Eklić kada utakmicu najavljuje kao derbi. Prvi Osijekov protivnik u drugom dijelu sezone trenutno je trećeplasirana momčad lige s 20 osvojenih bodova. Igrači Maksimir Pastele do sada su upisali devet pobjeda, dva remija te dva poraza. Prvi su im poraz nanijeli upravo rukometaši Osijeka koji su još u prvom kolu na Zrinjevcu slavili s 30:28.

Proljetni dio sezone otvorit će se utakmicom za sam vrh prvenstvene tablice, a imat ćemo priliku gledati i sudar ponajboljih strijelaca lige – iz zagrebačkih redova prijetit će drugi najbolji strijelac, David Kocen, a domaćoj će obrani probleme stvarati naš Matej Zrno, trenutno treći najbolji strijelac.

Cilj Osječana poznat je od samog početka sezone – izboriti ulazak u Premijer ligu. Statusom jesenskih prvaka Prve hrvatske rukometne lige Sjever na dobrom su putu, no pred njima je još 13 kola. Trener Kovačević uvjeren je da će njegovi igrači u nastavku sezone biti još bolji nego u prvom dijelu prvenstva. Maksimir Pastela u Kutiji šibica prvi im je izazov, a kako će završiti još jedan dvoboj za sam vrh tablice, saznat ćemo u subotu od 12:45 sati. 


Izdvojeno

Reci što misliš!