Sport / Rukomet

zaslužena pobjeda rusije

Generalka u Osijeku: Ruski rukometaši svladali Kauboje

Generalka u Osijeku: Ruski rukometaši svladali Kauboje
Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatska rukomketna reprezentacija upisala je poraz u drugoj prijateljskoj utakmici protiv Rusije. Rusi su u drugom poluvremenu nadigrali Hrvatsku i upisali pobjedu 28:26

Drugi dvoboj protiv Rusije u neku ruku bio je sličan onom dvoboju protiv Slovenije, samo što je Slovenija kvalitetnija od Rusije. Ponovno je Hrvatska upisala taj pad u trenutku kada su krenule rotacije, drugo poluvrijeme, tamo negdje od promašene kontre Čupića, krenulo je krivim smjerom.

Naravno, bolje da je taj poraz došao danas nego na Prvenstvu, ali nije ugodno. Očito je da još uvijek postoje određeni problemi u igri te je za vjerovati kako su Horvat i Balić uočili gdje su problemi i što treba popraviti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nekih 35 minuta nije to izgledalo loše, ali onda je Hrvatska ipak popustila, krenuo je pad i u napadu i u obrani, Horvat je pokušao ukazati na probleme, ali jednostavno nije bilo dobro.

Prvo poluvrijeme bilo je bolje. Na vratima je raspoložen bio Ivan Pešić koji je skupio osam obrana, Halil Jaganjac zabio je šest golova, a za kratko vrijeme Lovro Mihić zabio je četiri gola.

I u drugo poluvrijeme Hrvatska je ušla dobro, povela je odmah s plus četiri, imala je čistu kontru za pet razlike, ali Čupić umjesto gola, gađa ruku Kireeva.

Nije se dugo čekalo na odgovor Rusije, na polovici drugog dijela Rusi su poravnali na 20:20 i vrlo brzo i stigli do vodstva.

Do kraja susreta iskontrolirali su rezultat, vodili i spriječili povratak Hrvatske. U tom razdoblju u napadu Hrvatske nedostajalo je prave ideje i brzine dok je obrana bila propusnija nego u prvom dijelu.

Rukomet Croatia Cup 2022: Hrvatska - Rusija 26:28 Fotogalerija

U četvrtak za Hrvatsku kreće Europsko prvenstvo susretom protiv Francuske mi do tada će se morati promijeniti neke stvari, produžiti razdoblja dobre igre, ali i uklopiti čim je prije moguće Duvnjaka i Cindrića. Bez njih, neće biti dobro.

Izvor: Sportnet.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!