Sport / Rukomet

korak prema cilju

Pobjedom u zadnjem kolu rukometaši Osijeka postali jesenski prvaci

Pobjedom u zadnjem kolu rukometaši Osijeka postali jesenski prvaci

Rukometaši Osijeka u posljednjoj ovogodišnjoj utakmici sjajno su na Zrinjevcu svladali RK Metalac s 41:24

Osječani završavaju polusezonu kako su ju i započeli – pobjedom. U zaostaloj utakmici 11. kola Prve hrvatske rukometne lige Sjever na domaćem su parketu uvjerljivo svladali RK Metalac s 41:24 te tako ponijeli naslov jesenskih prvaka.

Ove smo nedjelje na Zrinjevcu ponovno imali priliku gledati rukometnu ljepoticu - još jednu visoku pobjedu uz sjajne poteze naših igrača.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rukometaši Osijeka odlično su ušli u utakmicu dominirajući od prve minute kada je mrežu zagrebačkog vratara za početno vodstvo zatresao Domagoj Nedić. Uz sjajnu obranu i raspoložene strijelce, u šestoj je minuti na semaforu stajalo 4:0. Tada se gosti polako bude pa ubrzo dolaze na dva gola zaostatka koja pokušavaju održati. No, u 19. minuti kreće uspješan niz Osječana - redom se u strijelce upisuju Čurić, Goluža, Ninaj pa Zrno i dovode svoju momčad u veliku prednost s 15:8. Do kraja prvog poluvremena bez problema održavaju stečenu prednost, a u svlačionice se odlazi s rezultatom 20:12. 

U prvom dijelu susreta briljirao je desni vanjski Fran Čurić koji se kod 20 pogodaka Osijeka čak sedam puta upisao u strijelce.

Osječani nastavili u još jačem ritmu, obrana sjajna

Drugi dio dvoboja svojim pogotkom otvara Dino Vukušić, a Osječani nastavljaju kako su započeli. Već u 35. minuti pogotkom Dominika Šimatića za 23:13 prvi put dolaze na deset golova prednosti. Desetak minuta kasnije mrežu ponovno trese Vukušić, ovaj put za 33:20. U 56. minuti gledamo još jedan uspješan niz naših rukometaša koji postižu četiri pogotka zaredom, a goste ostavljaju bez uspješne realizacije. Goluža, Lukac pa Šimatić dva puta – tim redom privode kraju ovu utakmicu, ali i cijelu polusezonu.

Konačan rezultat na utakmici postavlja Petar Muslim iz redova Metalca pogotkom za 41:24.

Najučinkovitiji igrač u momčadi Osijeka bio je Fran Čurić sa svojih sedam pogodaka. Prate ga Kuštrim Ninaj i Mario Goluža koji su se šest puta upisali u strijelce, a po pet puta mrežu su zatresli Matej Zrno i Dino Vukušić koji je ponovno svoj cjelokupni učinak ostvario u drugom dijelu susreta.

Vodeći na ljestvici kao najučinkovitija momčad lige

Goluža je podijelio zadovoljstvo igrom svoje ekipe: Počelo je sjajno, obrambeno smo odlično odigrali, a išlo nam je i u napadu. Očekivali smo pobjedu i evo, na kraju polusezone smo prvi. Slijedi nam kratak odmor, a onda dobre pripreme za nastavak sezone da u istom ritmu i završimo.

Ova pobjeda Osječanima je osigurala naslov jesenskog prvaka. Vodeći su na ljestvici 1. HRL Sjever s 22 osvojena boda u 13 utakmica, a s nevjerojatnih 425 postignutih pogodaka prometnuli su se i u najučinkovitiju momčad lige. Također, s tek 344 primljena gola drugi su na tablici najmanje primljenih pogodaka pa pohvale idu i obrambenom dijelu momčadi.

U 13 odigranih susreta upisali su deset pobjeda, dva puta su odigrali neriješeno, a jednom su poraženi. Remizirali su s izravnim konkurentom za vodeće pozicije, križevačkim KTC-om te s ekipom Čakovca. Poraženi su samo, i to minimalno u posljednjim sekundama susreta, od trenutno drugoplasirane Požege koja ima jednaki bodovni učinak. No, kada se podvuče crta na kraju ove jesenske polusezone, Osječani trebaju biti zadovoljni. Napredak je očit, a zasad se uspješno ide u smjeru ostvarenja cilja ulaska u Premijer ligu.

Kratak odmor pa povratak treniranju

To nam potvrđuje i kapetan Zrno: "Trebamo biti zadovoljni jer smo završili kao jesenski prvaci. Ima par utakmica koje smo trebali bolje odraditi, ali nećemo žaliti za time jer je sve u našim rukama. Sljedeću polusezonu ovisimo samo o sebi. Ako odigramo kako trebamo, završit ćemo prvi, a to nam je cilj. Što se tiče atmosfere, ona je uvijek dobra. Pobjeđivali ili gubili, u ovoj ekipi nikad nije loša atmosfera."

Izabranici Daga Kovačevića na zaslužen će odmor, a ubrzo nastavljaju s malo lakšim rasporedom treniranja. Prvi će dio priprema uglavnom provesti u dizačkom klubu, uz pokoji trening u dvorani. Kasnije kreću s nešto drugačijim programom treniranja i jačim pripremama za nastavak sezone koja ponovno kreće 5. veljače sljedeće godine. Osijek će tada gostovati kod Maksimir Pastele.


Izdvojeno

Reci što misliš!