Sport / Rukomet

slijedi kup

Rukometaši Osijeka remizirali s momčadi Čakovca

Rukometaši Osijeka remizirali s momčadi Čakovca

Osječani odigrali 28:28 u Čakovcu pa zadržali vodeću poziciju u ligi

Izabranici Daga Kovačevića ovaj su vikend podijelili bodove s ekipom Čakovca. U sklopu desetog kola Prve hrvatske rukometne lige Sjever na gostujućem su terenu odigrali 28:28 te zadržali vodeću poziciju na ljestvici.

Prvi pogodak na utakmici postigao je Matej Zrno iz kaznenog udarca u drugoj minuti susreta te time načeo mrežu domaćina. Prvih 15-ak minuta momčadi su bile poprilično ravnopravne, a onda su domaćini golovima Mesarića i Antunovića došli na 7:5. Stečenu prednost održavali su sve do kraja prvog dijela susreta, a pogotkom Kreše Tomasa u 28. minuti postavljen je rezultat od 13:10 s kojim se odlazi u svlačionicu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom poluvremenu nastavlja se vodstvo domaćina koje Osječani uporno pokušavaju sustići. To im i polazi za rukom u 44. minuti kada Matej Radović zabija za 19:19. U 53. minuti rukometaši Čakovca odlaze na 24:22, ali osječki prvotimci pogocima Čurića, Goluže i Tomasa preokreću rezultat. Posljednjih pet minuta gledali smo izjednačene ekipe. U zadnjoj minuti kapetan Zrno zabija za vodstvo od 27:28, ali ipak Krajner izjednačava na 28:28 i postavlja konačan rezultat utakmice.

Najefikasniji u osječkim redovima bili su Fran Čurić, naš desni vanjski, sa sjajnih osam pogodaka te, naravno, lijevi vanjski Matej Zrno sa sedam golova.

Zadržali prvo mjesto, slijedi susret Kupa

Ovim rezultatom Osječani su zadržali prvo mjesto ligaške ljestvice sa 16 osvojenih bodova u deset susreta. No, u vrhu tablice itekako je gužva - vodeći je Osijek, drugoplasirana je Požega s jednakim bodovnim učinkom, a treći i četvrti su KTC, odnosno Novi Zagreb s 15 osvojenih bodova.

U sljedećem kolu rukometaši Osijeka u subotu, 27. studenog, na svom Zrinjevcu dočekuju devetoplasirani Metalac. No, do sljedećeg prvenstvenog kola na rasporedu imaju i jedan susret Hrvatskog kupa. Naime, tamo će u okviru 2. kola regije Istok u srijedu, 24. studenoga snage odmjeriti s RK Brodom, inače sudionikom 2. HRL Istok.


Izdvojeno

Reci što misliš!