Sport / Rukomet

vrijedna suradnja

Povratak rukometa Osijeku - uz pomoć ZABE do razvoja rukometne akademije

Povratak rukometa Osijeku - uz pomoć ZABE do razvoja rukometne akademije

Cilj projekta je razviti Rukometnu akademiju i omogućiti da bude dostupna svima

Na tiskovnoj konferenciji ispred novouređenih klupskih prostorija predstavljen je projekt Rukometnog kluba Osijek pod nazivom „Izaberi rukomet. Izaberi Osijek“. Vrijedan je to program koji će se u sklopu Rukometne akademije odvijati s najmlađim kategorijama u partnerstvu sa Zagrebačkom bankom.

Poznato je kako je Rukometni klub Osijek još u veljači izabrao novo vodstvo kluba, a u skladu s time postavljeni su i novi strateški ciljevi. Rebranding kluba, jačanje u organizacijskom i sportskom planu te sklapanje novih suradnji s naglaskom na ulazak u Premijer ligu i izgradnji Rukometne akademije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U sklopu spomenute Akademije nekoliko je kategorija: U-17, U-15, U-13 i U-11, a za djecu školske dobi do 11 godina organizirana je škola rukometa. Želja Kluba je oživjeti rukomet među mladim osječkim generacijama, među njima razviti timski duh i usaditi im momčadske vrijednosti.

Školska liga, nastavak suradnje i razmjena iskustava

Ovom zanimljivom projektu svojim se partnerstvom odlučila priključiti i Zagrebačka banka. Projekt se provodi na širem području grada Osijeka počevši od ovog mjeseca pa sve do lipnja 2022. godine. Cilj je razviti Rukometnu akademiju i uključiti djecu u organizirane sportske programe od njihove školske dobi, posebno se posvetivši onima iz osjetljivih skupina.

"Klub je u procesu restrukturiranja i razvoja na svim poljima. Za budućnost kluba najvažnija nam je baza, odnosno naša rukometna akademija kojoj smo stoga dali i poseban naglasak u strateškim ciljevima. Od ove sezone krećemo s projektom „Izaberi rukomet. Izaberi Osijek.“, a iznimno nas veseli što je taj projekt prepoznala Zagrebačka banka i odlučila biti naš partner", otkriva Krešo Tomas, predsjednik RK Osijeka.

Projekt obuhvaća organizaciju školske lige i sportskih kampova te suradnju s drugim sportskim klubovima i specijaliziranim ustanovama. Tako će se tijekom sezone organizirati natjecanja po osnovnim školama, a završni turnir bit će simbolično u svibnju na Svjetski dan sporta.

"Ponovno smo u dvorani, to je ono što je najbitnije. I ove godine ostvarili smo kontakte s osnovnim školama i nastavljamo uspješnu suradnju iz prethodnih godina. Bavljenje sportom ključno je za pravilan razvoj djece, a nama je cilj popularizirati rukomet, ali i educirati što već broj djece i usmjeriti ih u sport. Nadamo se kako će neki od njih biti nasljednici naših najvećih rukometnih imena", želja je Renata Kuzmića, trenera Rukometne akademije.

Osim toga, tijekom natjecateljske godine bit će organizirana gostovanja rukometnih klubova sa šireg područja Osijeka za bolju razmjenu iskustava. Za pravilan razvoj i sportski napredak samih polaznika od pomoći će biti suradnja s drugim sportskim klubovima, a suradnja sa specijaliziranim obrazovnim ustanovama usmjerena je ka daljnjoj edukaciji i usavršavanju trenera i stručnog kadra.

Važno je istaknuti da se posebna pozornost kroz projekt posvećuje i djeci iz osjetljivih skupina kojima je često otežan pristup ili čak uskraćena sportska perspektiva. Njihovo uključivanje u Rukometnu akademiju zasigurno daje dodatnu vrijednost samom projektu.

Povratak rukometa gradu i budućim generacijama

Ovaj značajan projekt pozicionira rukomet kao važan čimbenik u gradu, što je od početka cilj novog klupskog vodstva, i omogućava da bude jednako dostupan svima.

"Slogan „Izaberi rukomet. Izaberi Osijek.“ nije izabran slučajno već odražava našu želju da se djeca i mladi bave sportom, a ističe ljubav i pripadnost gradu Osijeku. Osijek je grad sporta, a rukomet je zasigurno jedan od važnih dionika te smo svjesni naše uloge. Ovaj projekt ima dodatnu dimenziju povezivanja i suradnje s drugim klubovima i partnerima. Uključuje i niz marketinških aktivnosti koje će popratiti sportska događanja i zaokružiti nastojanje Kluba da rukomet vrati gradu, da rukomet vrati budućim generacijama", zaključio je Alen Nađsombat, koordinator za marketing u RK Osijeku.


Izdvojeno

Reci što misliš!