Sport / Rukomet

izaberi rukomet, izaberi Osijek!

Tvrđa kao inspiracija za novi uzlet osječkog rukometnog kluba

Tvrđa kao inspiracija za novi uzlet osječkog rukometnog kluba

Nakon uspješne i izazovne sezone, RK Osijek okrenuo se pripremama za novu sezonu

Rukometni klub Osijek početkom ove godine počeo je pisati novu pozitivnu sportsku priču. Kroz klupsku povijest iz njega su potekla brojna zvučna imena, a u sezoni 2006./2007. osvojio je titulu viceprvaka Hrvatske. Zadnjih desetak godina klub se borio s brojnim problemima, ali motiviranost bivših članova kluba, Osječana i želja za razvojem rukometa, koji Osijeku kao gradu sa sportskom titulom nedostaje, dovela je do reorganizacije strukture Kluba.

Na današnjoj konferenciji za medije ispred novouređenih prostorija kluba sudjelovali su predsjednik kluba Krešo Tomas, dopredsjednik Andrej Beck, trener prve momčadi Dag Kovačević i koordinator za marketing Alen Nađsombat te uz igrače prvog tima predstavili novi vizualni identitet.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako navodi Alen Nađsombat, novi identitet kluba inspiriran je osječkom Tvrđom, odnosno Bastionom kako bi naglasili povezanost Kluba s gradom prateći slogan „Izaberi Rukomet. Izaberi Osijek.“ Lokalpatriotizam je nešto na čemu ćemo i u novoj sezoni raditi i inzistirati – izjavio je Nađsombat.

Na konferenciji za medije predstavljeni su i novi dresovi u kojima će tim igrati od iduće sezone, a lansirana je i nova web stranica za sve zaljubljenike rukometa koja će pratiti novosti na klupskoj razini.

Uspješna i izazovna sezona je iza nas

„Iza nas je uspješna sezona, sredina na tablici s obzirom na postavljene ciljeve s početka sezone nas zadovoljava, ali je puno važnije bilo ove godine uigrati mlade igrače kako bi dobili uvid u to tko može pratiti jači tempo“, ističe trener Dag Kovačević te nadodaje kako su u Klubu već počeli s pripremama za novu sezonu.

Prvu momčad čekaju još dvije utakmice do kraja sezone, a kako ističu iz Kluba nadaju se pozitivnom završetku.

Da je 2021. godina bila godina pozitivnih promjena potvrdio je i Krešo Tomas, predsjednik kluba koji je istaknuo „kako još uvijek traje proces stabilizacije kluba, ali izvršni odbor naporno i složno radi kako bi klub što bolje ušao u novu sezonu.“

Nova struktura kluba još jednom je pokazala ozbiljnu želju i motiviranost za razvoj unutar Kluba, s iščekivanjem bolje sportske jeseni i podršku s tribina. A sportski pozdrav upućen je i navijačkoj skupini Kohorta koja je novom vizualnom identitetu doprinijela oslikavanjem klupskih prostorija.

Poruka je jasna – izaberi rukomet, izaberi Osijek!


Izdvojeno

Reci što misliš!