Sport / Rukomet

nižu se pobjede

RK Osijek osnažuje sve segmente kluba i cilja na najviše domete

RK Osijek osnažuje sve segmente kluba i cilja na najviše domete

Cilj kluba je igračima pružiti najbolje moguće uvjete

RK Osijek je od početka ove godine nanizao 6 pobjeda kako na domaćem, tako i na gostujućim terenima. Osim sportskih uspjeha, klub je započeo i rekonstrukciju na ostalim područjima. Uspostavljanje kvalitetnog sustava kondicijske pripreme i prevencije ozljeda nešto je što u svakom klubu treba biti među glavnim prioritetima. Stoga je RK Osijek naglasak stavio na reorganizaciju stručnih službi.

„Za početak smo se usmjerili na seniore, osnovna ideja je kroz kondicijsku pripremu preventivno djelovati na sprječavanje mogućnosti ozljeda te poboljšanje performansi ekipe. Želimo pristupiti igračima edukacijski te podići svijest o pravilnom i programiranom trenažnom procesu“, navodi Andrej Beck, dopredsjednik RK Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo je dopredsjednik kluba u posljednjim mjesecima uspio posložiti respektabilan tim stručnih suradnika koji će svoja znanja i vještine dati ekipi te zajedno s njima raditi na edukaciji timova, ali i trenera svih dobnih kategorija. Kako iz kluba navode, u nadolazećem vremenu cilj je implementirati kondicijske trenere i fizioterapeute u sve uzraste RK Osijek, ukoliko im to dozvole mogućnosti.

Članovi stručnog tima okupljeni u RK Osijek su: Josip Čutura kondicijski trener, Borna Wertag kondicijski trener, Antonio Anić fizioterapeut i koordinator za fizioterapeute, Božo Krišto kondicijski trener, Zoran Tadić savjetnik za kondicijsku pripremu, Angelina Paić nutricionist, Andrej Beck dopredsjednik RK Osijek i koordinator za kondicijsku pripremu.

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, klub djeluje prema uputama Stožera civilne zaštite, a nadaju se ublažavanju mjera i mogućnosti održavanja dijela priprema u dvorani RcB-a, gdje bi u dogovoru s predsjednikom Dizačkog kluba Slavonija Vedranom Novokmetom i glavnim trenerom Božom Krištom, prebacili svoje kondicijske treninge.

Osim na ekipiranje stručnjaka, klub je iznimno ponosan i na dogovorenu suradnju s Kineziološkim fakultetom Osijek na čelu s dekanicom Vesnicom Mlinarević te Veleučilištem Lavoslav Ružička i dekanom Željkom Sudarićem.

Dopredsjednik kluba Andrej Beck vjeruje kako ova suradnja donosi pozitivne promjene u sportu, ali i društvu općenito: „Svima nam je u interesu omogućiti mladim ljudima iz cijele regije kvalitetne studijske programe, kao i uvjete za razvoj trenera i fizioterapeuta kroz praktičnu nastavu, kako u RK Osijek tako, nadamo se, i u ostalim sportskim klubovima.“

Cilj kluba je igračima pružiti najbolje moguće uvjete, ostvariti suradnje s ostalim sportskim kolektivima grada, kao i najkvalitetnijim stručnjacima te zajedničkim snagama vratiti, kako RK Osijek, tako i ostale momčadske sportove gdje pripadaju - u sam vrh hrvatskog sporta.

Taj put nastavlja se i ovog vikenda, kada je na rasporedu domaća utakmica protiv MRK Čakovec koju možete pratiti uživo na YouTube kanalu HRS-a.


Izdvojeno

Reci što misliš!