Sport / Rukomet

danas od 16:30 samo na RTL

Polufinalnu dramu rukometaša gledalo 1.3 milijuna ljudi, finale će gledati cijela Hrvatska

Polufinalnu dramu rukometaša gledalo 1.3 milijuna ljudi, finale će gledati cijela Hrvatska
Luka Stanzl/PIXSELL

Drama koju ne bi uspjeli smisliti ni ponajbolji scenaristi odvijala se u petak navečer u Stockholmu u polufinalnoj utakmici Hrvatske i Norveške na Europskom prvenstvu u rukometu, ali je na kraju ta drama rezultirala i izborenim finalom

Hrvatski rukometaši su uspjeli nakon čak četiri produžetka po pet minuta izvojevati pobjedu, a sve to uz gromoglasnu publiku na stadionu, pratila je i gromoglasna publika u Hrvatskoj. Gotovo dva i pol sata borbe za finale prema prvim neslužbenim rezultatima pratilo je u prosjeku u ukupnoj populaciji gotovo milijun i 85 tisuća gledatelja (28% AMR) dok je najnapetiji trenutak kada je Željko Musa maestralno zabio za pobjedu pratilo čak 1.347.070 ljudi

Utakmica je tako imala udio u gledanosti od 60% u ukupnoj populaciji dok je u ciljnoj skupini 18-49 ostvarila udio od 64,5%. Uz to, središnju informativnu emisiju RTL Danas u petak navečer gledalo je u prosjeku gotovo 980 tisuća ljudi, odnosno 25,2% u ukupnoj populaciji, a fantastičan rezultat u gledanosti ostvarila je i utakmica između Španjolske i Slovenije koju je pratilo nešto više od 600 tisuća gledatelja.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako su prema neslužbenim rezultatima utakmica Hrvatske i Norveške, emisija RTL Danas te utakmica između Španjolske i Slovenije ujedno bili i tri najgledanija TV sadržaja na svim nacionalnim televizijama u petak, 24. siječnja. 

Pred Kaubojima je sada i najveći izazov – danas igraju finale protiv Španjolske. Finale je na programu RTL-a u 16:30, dok emisija „Vrijeme je za rukomet“ s Markom Vargekom, Petrom Metličićem i Dragom Vukovićem počinje od 15:30! 

Ne propustite biti uz briljantne rukometaše samo na RTL-u!


Izdvojeno

Reci što misliš!