Sport / Rukomet

ante kuduz

Upoznajte veliku osječku rukometnu nadu, najboljeg hrvatskog strijelca Lige prvaka

Za 24-godišnjeg Osječanina Ante Kuduza možda niste čuli, no ovaj član Dinama iz Bukurešta igra na poziciji lijevog vanjskog i trenutačno je najbolji hrvatski strijelac u Ligi prvaka - 54 gola zabio je u 10 utakmica

Novi Marko Kopljar i hrvatski Mikel Hansen. Tako opisuju nove bombardere Line Červara - Osječanina Antu Kuduza i Metkovčanina Josipa Vekića.

Projektili s desne i bombe s lijeve strane. Ante Kuduz i Josip Vekić pozvani su razlogom, iako ulaznicu Line Červara za Euro tek trebaju zavrijediti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To je najveća razina kojeg sportaš može doživjeti. Predstavljati svoju državu, to mi je bio san", rekao je rukometni reprezentativac Ante Kuduz.

"Lino Červar je vrhunski izbornik koji mnogo bazira na obrani i super mi je surađivati s njim", rekao je Josip Vekić.

Za 24-godišnjeg Osječanina Ante Kuduza možda niste čuli, no ovaj član Dinama iz Bukurešta igra na poziciji lijevog vanjskog i trenutačno je najbolji hrvatski strijelac u Ligi prvaka - 54 gola zabio je u 10 utakmica. 

I kažu malo podsjeća na slavnog danskog rukometaša Mikela Hansena.

"Isti smo samo po frizuri. Što se uspjeha tiče, moram ja tu još puno raditi. Tako da nisu me ti nadimci ponijeli u nebesa", rekao je Kuduz.

20-godišnji Vekić je pak još jedan dokaz da u Metkoviću osim mandarina uspijevaju i rukometaši. Član PPD Zagreba visok je 210 centimetara i u vizijama Line Červara trebao bi pojačati obranu.

Idol mu je Petar Metličić, koji će raditi posao stručnog sukomentatora na RTL-u. 

"Ne treba trošiti puno riječi na jednu od najvećih legendi hrvatskog rukometa drago mi je da će biti gost na televiziji", rekao je Vekić o Metličiću.

O očekivanjima od Eura momci ne žele u ovako ranoj fazi, najbitnije im je sada dopasti se Lini Červaru na treninzima. 


Izdvojeno

Reci što misliš!