Sport / Rukomet

kamp broji 30 polaznika

Mlade sportske nade na Ljetnom rukomentom kampu u Tenji

Mlade sportske nade na Ljetnom rukomentom kampu u Tenji
osijek.hr

Ljetni rukometni kamp u Tenji održava se četvrtu godinu zaredom, a osim malih sportaša u Tenji okuplja i one iz Sarvaša. Grad Osijek podržava ovakve inicijative, kao što i daje potporu svim sportovima u Osijeku

Već četvrtu godinu zaredom održava se Ljetni rukometni kamp na dobro znanoj lokaciji svim rekreativcima u Tenji, igralištu Mjesnog odbora Tenja.

Cilj ovog kampa je omogućiti polaznicima kvalitetno provedeno vrijeme tijekom školskih praznika i naravno edukativnu te sportsku aktivnost koja je danas djeci najpotrebnija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kamp ove godine broji oko 30 polaznika, a omogućuje uključivanje svih dobnih uzrasta djece gdje će uz nadzor petero rukometnih trenera polako upoznavati ljepote ovog sporta.

Mlade nade osječkog rukometa posjetila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

-Grad Osijek je grad vrhunskog sporta, vrhunskih sportaša, vrhunskih klubova, ali je i vrhunski organizator natjecanja, što hrvatskih što svjetskih. Međutim svim tim rezultatima i uspjesima trebamo biti zahvalni prvim koracima u sportu.- izjavila je zamjenica gradonačelnika.

-Sve kreće od prvog koraka i dodira sa sportom i tu velika zahvala ide svim entuzijastima i rekreativcima kao što su treneri rukometnog kluba Tenja koji i u ljetne dane svoje slobodno vrijeme poklanjaju klubu, odnosno Tenji i svim budućim velikim rukometašicama i rukometašima grada Osijeka. – naglasila je Žana Gamoš s nadom kako ćemo neke od njih jednog dana gledati kao vrhunske reprezentativce.

Ljetni rukometni kamp samo je jedna od aktivnosti u Tenji, pa je tako nedavno završen i turnir u boćanju u organizaciji Boćarskog kluba Tenja, a u programu su i druge aktivnosti, od izložbe, pokazne vatrogasne vježbe i slavljenja crkvenog goda, blagdana Sv. Ane.

Naravno zamjenica gradonačelnika u posjet nije došla praznih ruku. Tako je donijela lopte i ostale sportske rekvizite koje će itekako pomoći RK Tenja, ali je ujedno i naglasila kako se ponosi velikim ulaganjima grada Osijeka u sve sportove čime se može izdvojiti kao pozitivan primjer u Hrvatskoj. Grad Osijek nastavit će istu praksu primjenjivati i dalje s ciljem razvoja osječkoga sporta.

Tajnica RK Tenja, Draženka Matić, izrazila je zahvalnost Osijeku na potpori koju pruža i naglasila kako je klub osnovan 2016. godine na inicijativu roditelja.

-Izuzetno smo ponosni što brojimo 80 aktivnih članova, prvenstvo djece. Vjerujemo da će nova dvorana koja se treba otvoriti ove godine biti temelj za nastavak uspješnog rada RK Tenja. Trenera imamo ukupno pet, za seniore, mini rukomet, dječake i djevojčice 2006. godište, sve ekipe su nam pokrivene sa stručnim rukometnim kadrom.- izjavila je Matić.

Ljetni rukometni kamp održava se istovremeno i u Sarvašu te je odličan pokazatelj sportske animiranosti.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!