Sport / Rukomet

50. Partille cup

Sjajan uspjeh mladih slavonskih rukometaša u Švedskoj

Sjajan uspjeh mladih slavonskih rukometaša u Švedskoj

Tim Slavonija, sastavljen od mladih rukometaša čak 11 klubova iz cijele regije, ostvario je na rukometnom Partille kupu u Švedskoj odličan uspjeh

U kategoriji 2004. godišta ostvaren je plasman u četvrt završnicu, dječaci 2006. godišta osvojili su treće mjesto, dok su se mladi rukometaši 2007. godišta okitili zlatom.

Značaj ostvarenih rezultata predstavlja odličan uspjeh ako se uzme u obzir da je švedski Partille cup, svojim 50. izdanjem okupio gotovo 24.000 djevojaka i mladića u devet različitih dobnih kategorija, što ga čini najprestižnijim rukometnim turnirom na svijetu za mlađe kategorije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U toj konkurenciji već drugu godinu za redom, put švedskog Göteborga uputili su se i predstavnici Tima Slavonija, ukupno 45 mladića,  u tri spomenute dobne kategorije - 2004., 2006. i 2007. godište.

Mlade slavonske rukometne snage sastavljene od momaka iz čak 11 klubova (RK Cestorad Ivankovo, RK Spačva Vinkovci, RK Brod, RK Ivan Mikanovci, RK Feniks Osijek, RK Požega, RK Viro Virovitica, RK Osijek, RK Nexe, HRK Karlovac, RK Valpovka) pod vodstvom trenera Alenka Bajera, Matije Fumića i Marka Blaževića odradile su vrhunske nastupe, čime se pokazalo kako očigledno o sportskoj, rukometnoj budućnosti, kada su uspjesi u pitanju, ne bismo trebali brinuti.

Izvor: Radio Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!