Sport / Rukomet

VIDEO: Derbi u Našicama s(p)retno pripao Zagrepčanima

VIDEO: Derbi u Našicama s(p)retno pripao Zagrepčanima

Najtrofejnija momčad u državi na kraju je prošla vruće i teško gostovanje u Našicama, ali unatoč porazu (29:30) od Croatia osiguranja Zagreb, rukometaši Nexea nikako se na kraju nisu osjećali kao gubitnici.
Zagrepčani su se provukli kroz ušicu igle, iako su veliki dio utakmice bili rezultatski u minusu. No, veliki se izvuku i kad im stvari baš i ne idu od ruke, a domaćin na kraju ima za čime i žaliti.
Više od tri godine je prošlo otkako je CO Zagrebu netko otkinuo bod(ove) u državnom prvenstvu, a u Našicama je momčad Nenada Kljaića slavila 129. put u nizu. Slavila je, a nije morala.
Pred prepunim tribinima dvorane OŠ kralja Tomislava, pred 1.500 navijača, igrači Kasima Kamenice krenuli su kao kamikaze. U 10. minuti bilo je 7:2, a već tada je bilo jasno da će domaći vratar imati svoju večer. Mate Šunjić je već u otvaranju skupio šest obrana i to je natjeralo Klajića da pozove time-out, nakon kojeg je ipak uslijedila konsolidacija igre “zagrebaša”. No, Šunjić je i dalje bio u vrhunskoj formi, izluđivao je gostujuće rukometaše, koji priključak hvataju u 19. minuti (10:10), a u prvom poluvremenu egal je bio još jednom (14:14 u 27. minuti). Na odmoru, Našičani su imali 17:15, a Mate čak 14 obrana. S obzirom na taj učinak, prednost je morala biti značajnija, ali bilo je teško očekivati da će domaćin igrati bez pogreške, a njih je bilo dosta, što su gosti kažnjavali kontrama, preko Jaškića i Kovačevića.
U nastavku, Nexe je u 40. minuti na +4(22:18), Kamenica izmjenama pokušava održati visoki ritam, koji ipak mora krenuti i silaznom putanjom. Deset minuta kasnije, Zagreb prvi put vodi na utakmici (25:26), ali ništa još nije riješeno. Početkom 59. minute Našice tribine su ponovo u ekstazi (29:28), a u sljedećem napadu gosti iznuđuju sedmerac i isključenje Mrđenovića. Špiler je siguran “penaldžija”, a domaćin s igračem manje nije našao način da ugrozi Škofa na vratima. Pola minute prije kraja, Kopljar zabija za vodstvo, ubrzo zbog prekršaja zarađuje i crveni karton. Snage na parketu su poravnane, Markotić pogađa gredu, ali vrijeme nije bilo saveznik domaćinu i slijedi slavlje Zagrepčana, koji su se radovali kao rijetko kada. Uzdignute ruke i nepotrebne provokacije (Gojun) najbolje su pokazali koliko je favorit želio ovu pobjedu.
-Bilo je gusto. Znali smo da nas čeka kvalitetan i motiviran domaćin. Imali smo i malo sreće i ostvarili ipak zasluženu pobjedu. Opušteni na početku? Ma kakvi, golman nas je izbacio iz ritma, promašili smo puno, razbranili ga i ušli u probleme. Ipak, najvažnije je da smo na kraju zabili gol više, kaže Ivano Balić, najjača karika zagrebačke momčadi.
Junak utakmice, bez obzira na poraz, bio je vratar domaćina. Ipak, 24 obrane nisu bile dosta.
- Što vrijedi, kada smo ostali praznih ruku, a mislim da smo zaslužili najmanje bod. Sjajno nas je nosila publika, igrali smo hrabro i na kraju su odlučile nijanse. Šteta, ali ova je utakmica pokazala da smo se u stanju nositi sa Zagrebom, rekao je Šunjić.
Ta konstatacija nakon sjajnih 60 minuta u Našicama stoji. Derbi 15. kola i prvog dijela sezone opravdao je očekivanja. Pune tribine, odličan rukomet, rezultatska neizvjesnost. Šteta što takvih utakmica nema više, stoga ćemo na nova uzbuđenja morati pričekati ogled ovih momčadi u metropoli.

VIDEO:

{youtube}KEYpiNGDiJc{/youtube}

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tekst: N.Benčina /www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!