Sport / Rukomet

Kokicama i pićem zovu publiku u Zrinjevac

Kokicama i pićem zovu publiku u Zrinjevac

Kažu aktualne osječke rukometašice kako su ugodno iznenađenje pristupom novog klupskog predsjednika Mladena Pejičića.

Došao je na jedan od posljednjih treninga uoči nastavka prvenstva, uručio sportsku opremu, popričao s igračicama, interesirao se za događaje u klubu, ekipi. Ništa posebno, ali i normalan ljudski pristup može i te kako pridonijeti podizanju atmosfere.

- Ne stvarno, cure su ugodno iznenađene novim čelnicima. U tom dijelu nitko se više ne može požaliti - kaže trener Osijek PSC Opela Krešo Modrić.
Rukometašice su zadovoljne novim vodstvom kluba, a atmosferu u ekipi još više mogu podići - dobri rezultati. Od Osječanki se traže pobjede, a na tom putu im je svaka pomoć dobro došla pa je tako novo čelništvo napravilo i korake u privlačenju publike. Danas (19 sati) posjetitelji Zrinjevca tijekom važnog susreta Osijek PSC Opel - Sesvete Agroproteinka dobit će piće i, kako to volimo reći, “sport za zube”. U svakom slučaju, ovo trebao biti početak rada s publikom, koju će više od pića i kokica privući kvalitetni rezultati osječkih rukometašica, ali dobro je da se čine ovakvi potezi.
Osječankama je ove polusezone najvažnije sačuvati prvoligaški status.

- Najvažnije je dobivati utakmice kod kuće protiv izravnih konkurenata za o(p)stanak. Osim Sesveta, stižu nam još i Umag, Samobor, Dalmatinka, jedino Koki idemo u goste. U borbi za očuvanje prvoligaškog statusa naravno i pomoć publike dobro će doći - reći će trener Krešo Modrić, koji će danas imati debi na prvoligaškoj klupi.
Zadaća neće biti laka, Sesvete se ove zime pojačalo.

- Stiglo im je nekoliko igračica iz Lokomotive, vratila se Nemaškalo, došle su i igračice Zaprešića, koje sigurno odustaju od daljnjeg nastupa u Prvoj ligi. Uz to, imamo malih problema u ekipi, naša prva vratarica Maja Bandalo ima povišenu temperatutu, ali vjerujem da će biti spremna.
Prva alternativa Maji ostala je mlada Babić, dok Elma Mešković radi poslijepodne pa je nemoguće pratiti zahtjeve treninga prvoligaške ekipe. Nakon odustajanja Zaprešića, Osječanke će tako administrativno preuzeti posljednju poziciju.
- Nadamo se da se nećemo dugo zadržati na dnu - kaže Modrić.

Kakva je taktika za Sesvećanke?
- Procijenio sam da ekipa nekako najkvalitetnije može odigrati 3-2-1 obranu. Na prednjim imam Jelenu Franić, Dajanu Šućur i Anu Lovrak, na centarhalfu će započeti Sandra Milić-Gregoran, a nju može nadomijestiti čak i Jelena. Svakako bi lijepo bilo da se ova pozitivna atmosfera nastala oko kluba vidi i na parketu - zaključuje trener osječkih rukometašica.

TEKST:K. Lacković, www.glas-slavonije.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!